Hirdetés

Váratlanul megemelték a PC-s Horizon: Zero Dawn árát Steamen

Az egyik szeme sír a játékosoknak, a másik továbbra is nevet.

Hirdetés

Július 3-án jelentette be a Sony, hogy a PlayStation 4 egyik legizgalmasabb és legjobb játéka, a Horizon: Zero Dawn augusztus 3-án hivatalosan is megjelenik PC-re. A remekművet Epic Games Store-ban és Steamen is meg lehet majd vásárolni nagyjából egy hónap múlva, azonban az árral még kicsit hadilábon álltak az utóbbi platformon.

Eredetileg 32,99 fontért, azaz nagyjából 13 000 forintért tették fel a világ legnagyobb online gaming áruházába a HZD-t, azonban 24 órán belül már érkezett is rá a 7 fontos, 2700 forintos áremelés. A Sony megerősítette, hogy ez az áremelés tudatos, mivel nem szeretnék azt, hogy bizonyos platformokon olcsóbb legyen a játék, mint máshol. 

A máshol alatt itt az Epic Games Store-t kell érteni, ahol azonnal 39,99 fontot írtak a játék árcédulájára. Az első steames ár egyszerűen nem volt más, mint egy hiba, amit gyorsan korrigáltak is a Sonynál. Az biztos, hogy bármilyen árat kapjon is a játék, elképesztő eladásokat produkál már most Steamen, hiába van még egy hónap hátra a megjelenésig. Magyarországi IP-vel 49,99 eurót (~17 600 forintot) kell letenni az asztalra, de sokan ezt megpróbálták kijátszani és VPN segítségével húzták be a játékot más régiókból. Természetesen ez az eljárás tilos és kitiltással jár Steamről, de az olcsóbb Horizon: Zero Dawn sokakban felébresztette a "szabályszegő ént", ami egy további érvként sorakozott fel a Sony áremelése mellett.  Törökországban, Argentínában és még számos másik országban többszörösére nőtt az ár, így már tiltott módszereket sem érdemes bevetni, ha valaki Steamen szeretné játszani a programot.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Hirdetés
3 db hozzászólás
 • k1n0N 1 hónapja
  Wáo!
  0 0 Válasz
 • Aizen 1 hónapja
  Ezt már F1 2020-nál is láttam több magyar fórumon, hogy 8 EUR szerszik be az Argentin régióban. Habár az értelmét nem látom, hiszen VPN is 3 max 1 hét után fizetős lesz, és pár hónap múlva ott van mintha megvette volna teljes áron. Én inkább CDkeys szoktam vásárolni viszonylag olcsó és megbízható.
  0 0 Válasz
 • hun_hetek 30 napja
  ......
  0 0 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés