Egy használt autó árát költötte el egy 11 éves kislány mikrotranzakcióra

Egy használt autó árát költötte el egy 11 éves kislány mikrotranzakcióra

Későn vette észre az apa, hogy valami nem stimmel a bankszámlával.

Egészen elképesztő történetbe csöppent bele Steve Cumming, miután észrevette, hogy közel 2 millió forintnak (pontosan 4642 angol fontnak) kélt lába egyik pillanatról a másikra. Nem törték fel a számlát, nem lopták el az adatait, egyszerűen leült a Cumming kislánya a mobiltelefonja elé és elkezdte felfedezni a Roblox alkalmazáson belüli megvásárolható tartalmait. A mikrotranzakciónak innentől nem lehetett megálljt parancsolni, egyre gyarapodott az extra tartalom a 11 éves gamer felhasználó fiókján.

Az apa elárulta, hogy amikor rájött lánya akciójára, azonnal felkereste a bankját, hogy tiltsák le a hitelkártyáját, de erre csak azután került sor, hogy egy újabb 400 000 forinttal lehúzta őt a Google Play. Amikor megkérdezte a lányát, hogy mégis mit gondolt, amikor belevágott a vásárolgatásba, meglepő választ kapott.

"Azt hittem Monopoly pénzzel játszom."

Cumming természetesen nem merült el részletesen a felhasználási feltételekben, ezt ő maga is elismerte. Ettől függetlenül nem győzte hangsúlyozni, hogy nem ért egyet a Robloxhoz hasonló cégek működésével, mivel bármikor megtörténhet hasonló eset. Néhány bökés után máris levonja a pénzt a számláról az alkalmazás, amibe alapból nem építik bele a "szülői felügyelet" funkcióját.

A kislány és az apuka is fellélegezhet, mivel ez a történet valódi happy enddel zárul. A Roblox Corporation fejlesztője elárulta, hogy teljes visszatérítést kap a Cumming család, mivel a kislány tranzakcióit nem hagyta jóvá egyetlen szülője sem. 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!