Hirdetés

Egy használt autó árát költötte el egy 11 éves kislány mikrotranzakcióra

Későn vette észre az apa, hogy valami nem stimmel a bankszámlával.

Hirdetés

Egészen elképesztő történetbe csöppent bele Steve Cumming, miután észrevette, hogy közel 2 millió forintnak (pontosan 4642 angol fontnak) kélt lába egyik pillanatról a másikra. Nem törték fel a számlát, nem lopták el az adatait, egyszerűen leült a Cumming kislánya a mobiltelefonja elé és elkezdte felfedezni a Roblox alkalmazáson belüli megvásárolható tartalmait. A mikrotranzakciónak innentől nem lehetett megálljt parancsolni, egyre gyarapodott az extra tartalom a 11 éves gamer felhasználó fiókján.

Az apa elárulta, hogy amikor rájött lánya akciójára, azonnal felkereste a bankját, hogy tiltsák le a hitelkártyáját, de erre csak azután került sor, hogy egy újabb 400 000 forinttal lehúzta őt a Google Play. Amikor megkérdezte a lányát, hogy mégis mit gondolt, amikor belevágott a vásárolgatásba, meglepő választ kapott.

"Azt hittem Monopoly pénzzel játszom."

Cumming természetesen nem merült el részletesen a felhasználási feltételekben, ezt ő maga is elismerte. Ettől függetlenül nem győzte hangsúlyozni, hogy nem ért egyet a Robloxhoz hasonló cégek működésével, mivel bármikor megtörténhet hasonló eset. Néhány bökés után máris levonja a pénzt a számláról az alkalmazás, amibe alapból nem építik bele a "szülői felügyelet" funkcióját.

A kislány és az apuka is fellélegezhet, mivel ez a történet valódi happy enddel zárul. A Roblox Corporation fejlesztője elárulta, hogy teljes visszatérítést kap a Cumming család, mivel a kislány tranzakcióit nem hagyta jóvá egyetlen szülője sem. 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Nézd meg legújabb videónkat

Kövess Minket!Hirdetés

Esport1 Youtube: Iratkozz fel!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közvetítések

Hirdetés