Hirdetés

Egy használt autó árát költötte el egy 11 éves kislány mikrotranzakcióra

Későn vette észre az apa, hogy valami nem stimmel a bankszámlával.

NÉZD MOST AZ ESPORTGURUN!

Műsorajánló

Műsorajánló

Esport1 Podcast

A ChatGPT elhozhatja az új ipari forradalmat?

Mindaz amit a ChatGPT-ről tudni érdemes: mire használható, mik a korlátai, illetve, hogy van-e bármi félnivalónk az AI eddig nem látott fejlettségi szintjétől.

Hirdetés

Egészen elképesztő történetbe csöppent bele Steve Cumming, miután észrevette, hogy közel 2 millió forintnak (pontosan 4642 angol fontnak) kélt lába egyik pillanatról a másikra. Nem törték fel a számlát, nem lopták el az adatait, egyszerűen leült a Cumming kislánya a mobiltelefonja elé és elkezdte felfedezni a Roblox alkalmazáson belüli megvásárolható tartalmait. A mikrotranzakciónak innentől nem lehetett megálljt parancsolni, egyre gyarapodott az extra tartalom a 11 éves gamer felhasználó fiókján.

Az apa elárulta, hogy amikor rájött lánya akciójára, azonnal felkereste a bankját, hogy tiltsák le a hitelkártyáját, de erre csak azután került sor, hogy egy újabb 400 000 forinttal lehúzta őt a Google Play. Amikor megkérdezte a lányát, hogy mégis mit gondolt, amikor belevágott a vásárolgatásba, meglepő választ kapott.

"Azt hittem Monopoly pénzzel játszom."

Cumming természetesen nem merült el részletesen a felhasználási feltételekben, ezt ő maga is elismerte. Ettől függetlenül nem győzte hangsúlyozni, hogy nem ért egyet a Robloxhoz hasonló cégek működésével, mivel bármikor megtörténhet hasonló eset. Néhány bökés után máris levonja a pénzt a számláról az alkalmazás, amibe alapból nem építik bele a "szülői felügyelet" funkcióját.

A kislány és az apuka is fellélegezhet, mivel ez a történet valódi happy enddel zárul. A Roblox Corporation fejlesztője elárulta, hogy teljes visszatérítést kap a Cumming család, mivel a kislány tranzakcióit nem hagyta jóvá egyetlen szülője sem. 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Hirdetés
Hirdetés
5 db hozzászólás
 • Zsizse 2 éve
  Hála az égnek vissza kapják a elköltött pénz, de ez a eset is rávilágít arra hogy a szülőnek mindig oda kell figyelni a gyermekére hiszen kitudja kivel beszélgethet vagy mit láthat az interneten. Hiszen mindannyian jól tudjuk hogy az internet talán a mai világban az egyik legveszélyesebb dolog.
  0 0 Válasz
  • poloskajoska 2 éve Zsizse
   Nem lehetsz sajnos mindig ott a gyerek mellett. Bármikor bekövetkezhet a baj..
   0 0 Válasz
 • conyfps 2 éve
  11 évesen "gamer" menjen ki azt homokozzon. Gratulalok a szülőnek mer ahhoz hogy ennyit elköltsön nem hiszem hogy napi telefonon játszás korlátozva van.
  0 0 Válasz
 • hun_hetek 2 éve
  wow
  0 1 Válasz
 • Ghostrider 2 éve
  lol
  0 0 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés

Hirdetés
3

Kedves látogató!

Észleltük, hogy hirdetésblokkolót használsz, kérjük kapcsold ki, hogy problémamentesen böngészhesd a legújabb gaming és e-sport híreket!
Köszönjük!