Útjára  indítja Assetto Corsa e-sport ligáját a Zengő Motorsport

Útjára indítja Assetto Corsa e-sport ligáját a Zengő Motorsport

A klasszikus sportok után az elektronikus sportokba is belevágja a fejszéjét a Zengő.

A Gran Turismo Sport, a WTCR eSports és a F1-2019 után újabb játékban csillogtathatják meg tudásukat a magyar szimulátorosok, ugyanis a Zengő Motorsport elindítja a Zengő E-sportot, ahol az Assetto Corsa és az Assetto Corsa Competizione játssza a főszerepet. A népszerű autóversenyes játék köré egy ligát húznak fel a szervezők, sőt kiépítenek versenyzői licenc rendszert is, amely lehetőséget biztosít a gamerek számára, hogy professzionális körülmények között nyomják a virtuális gázpedált.

A Zengő E-sport első nagyobb eseményére már nem is kell sokat várni, ugyanis 2020. július 12-én 18:00-tól indul az előregisztráció. A Zengő célja, hogy a bajnokság mellett felépítsenek egy közösséget, amiben a főszerepet bár a profi szimulátorozás tölti be, de akár egyszerű gamerként is megtalálhatjátok a helyeteket az e-sportolók és gentleman driverek között. További részleteket a Zengő E-sport hivatalos weboldalán találtok, mindenképp látogassatok el, ha szeretnétek még jobban elmélyedni a szimulátorok, azon belül is az Assetto Corsa világában.

Az Assetto Corsa egy 2016-ban megjelent olasz fejlesztésű autós szimulátorjáték, ami kifejezetten azért készült, hogy a realisztikus versenyzési élményt biztosítsa a gamerek számára. Ennek köszönheti, hogy e-sport terén is kompatibilis, az alkatrészek beállításai és az elektronika is szabályozható, így nagyon közel kerülnek a játékosok a valódi versenypályán tapasztalható körülményekhez.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!