Hirdetés

Gyengébbnek tűnnek majd a Riot által kiadott új és átdolgozott LoL hősök

A jövőben nem kell majd arra készülni, hogy azonnali hotfixekre szorulnának az új és reworkölt karakterek.

NÉZD MOST AZ ESPORTGURUN!

Hazai League of Legends

Best of K&H MNEB League of Legends playoff 3. kör - Team Plague vs. Illés Akadémia Spirit

Hirdetés

Egyre nehezebb dolga van a Riot Gamesnek, ha szeretnének új hősöket beemelni az Idézők Szurdokába. Lassan átlépi az elérhető karakterek száma a 150-et, ami azt jelenti, hogy a játékegyensúly megteremtése soha nem látott kihívások elé állítja a fejlesztőket. További nehézséget okoz, hogy az új champeket valamivel el is kell adni, amihez új képességek létrehozása szükséges. Nem véletlen döntött úgy a LoL fejlesztője, hogy kicsit más irányba tereli az új és átdolgozott hősöket a jövőben.

A korábbi hibáikból tanultak, még egyszer nem szeretnének Wukonghoz, Volibearhez és Aphelioshoz hasonló kilengésekbe belemenni. Ezek a karakterek vagy túl erősek, vagy túl gyengék voltak, ezért azonnali hotfixekre és rengeteg patchre volt szükség ahhoz, hogy játszhatóak legyenek alacsonyabb ELO-ban és a profi mezőnyben egyaránt. 

A Riot nagy figyelmet fordít arra, hogy folyamatosan begyűjtse az adatokat az új hősökről, amelyek hozzásegíthetik őket abban, hogy a helyes irányba terelgessék őket. Ha egy olyan karaktert dobnak be a többi közé, ami azonnal 55% feletti győzelmi arányt tud elérni az nem jó, de hasonló a helyzet, ha egy 40% körüli win rate-re képes champ próbálkozik a metában. Természetesen a hősök győzelmi aránya fokozatosan emelkednek, ahogy az idézők elsajátítják a fogásokat, de ez nem minden esetben kiugró. Katarina, Yasuo és Nidalee kifejezetten olyan champ, akikhez rengeteg meccs kell, hogy tényleg erősek legyenek a játékosok kezében, Neeko, Leona és Annie azonban pont a másik véglet, hiába játszik vele valaki több száz meccset, alig 1-2%-kal növekedhet meg a win rate-je.

A jövőben megjelentetett új és rewörkölt LoL hősökkel kapcsolatban az alábbi tervei vannak a Riot Gamesnek.

 • A profi mezőnyben később jelenjenek meg ezek az új karakterek
 • A profik már egyetlen patch után megkapják azokat a változtatásokat, amelyekre kifejezetten nekik van szükségük, ne kelljen heteken keresztül folyamatosan változtatni a karaktert csak a kompetitív mezőny miatt
 • Lassabban reagálnak majd a visszajelzésekre, előbb megvárják, hogy milyen hosszabb távú reakciók érkeznek vissza a játékosoktól
 • Szeretnék kiküszöbölni, hogy hónapokon keresztül folyamatos frissítéseket kelljen eszközölni a balance érdekében (lásd most Aphelios, Yuumi és Senna)
 • Ne legyen az, hogy az új hős azonnal felborítja a ranked metát, cél a hosszú távú egyensúly
 • Több ideig tart majd megismerni és kitapasztalni a karaktereket, de nem lehet mindenkiből Master Yi, vagy Garen ezt a Riot is tudja

Lillia már ezen elvek mentén készült, kíváncsian várhatja a közösség, hogy mi sül majd ki az új jungler érkezéséből.

Ha nemcsak olvasni szeretsz a LoL-ról, hanem néznél is közvetítéseket, akkor mindenképp kapcsold be az EsportGuru TV adásait! 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Hirdetés
4 db hozzászólás
 • Aizen 1 hónapja
  Őszintén szerintem már túl sok karakter van, helyükben már csak rework-el foglalkoznék. Persze tudom kellenek az új hősök, hiszen a játékosoknak szükségük van új dolgokra, míg a cégnek jól jön a plusz bevétel.
  0 0 Válasz
 • Zsizse 1 hónapja
  Én még mindig csodálkozok hogy ennyi év után is tudnak egyáltalán észbe tartani ennyi karakter supportálását, persze már amelyiknek.
  0 0 Válasz
 • matemilan0703 1 hónapja
  .
  0 0 Válasz
 • hun_hetek 29 napja
  .....
  0 0 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés