Hirdetés

Fehér felsőbbrendűséget szimbolizál a kézmozdulat, kitiltották a Call of Dutyból

Nem verte nagy dobra a kitiltást az Infinity Ward.

Hirdetés

A Call of Duty franchise a világ legnépszerűbb FPS játékait foglalja magában, de néha egyetlen kézmozdulat is okozhat hatalmas galibát. A 2019-es Call of Duty: Modern Warfare-ben és a 2020-as Call of Duty: Warzone-ban is szerepelt az "OK hand" kézmozdulat, amit szép csendben a fejlesztőcsapat kitörölt mindkét játékból.

A furcsa döntés oka, hogy ez a gesztus a fehér felsőbbrendűséget szimbolizálja. 2017-ben a 4chanről indult el egy olyan mozgalom, amely az addig megtűrt kézmozdulatnak további jelentéstartalmat tulajdonított. Végül annyira népszerű lett a kezdeményezés, hogy a legnagyobb közösségi oldalak is elkezdték letiltani az "OK" jelzést, sőt az Anti-Defamation League (egy olyan szervezet, ami a gyűlölet és rasszizmus ellen harcol) felvette a "white power" szimbólumai közé ezt a mozdulatot.

The new 'Okay' emote has been the best one added so far from r/modernwarfare

Az Infinity Ward pótolta a hiányzó kézmozdulatot, a "crush" váltotta fel az "OK handet". Nem ez az első alkalom, hogy valamelyik nagy fejlesztő/kiadó valamilyen kapcsolatba kerül ezzel a gesztussal. 2019-ben a Blizzardnak szólnia kellett a rajongóknak, hogy az Overwatch League élő adásaiban ne tűnhessen fel ez a mozdulat. Az Infinity Ward nem verte nagydobra a változtatást, a hivatalos patch note-ban sem szerepel a "crush - OK hand" csere.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Hirdetés
5 db hozzászólás
 • Zsizse 25 napja
  Komolyan ennyire hogy unatkozhatnak az emberek, hogy minden kis ***ségért mér be kell tiltani mindent lassan
  0 0 Válasz
 • nagyonjo33 25 napja
  De ez egy katonás játék, és a katonák használnak kézjeleket köztük az ok-t is aminek eléggé fontos szerepe van. De ez csak ilyen látszat cselekedet mert azért megnézném hány színesbőrű van a felsővezetésben a cégnél...
  0 0 Válasz
 • BigBadKima 24 napja
  Az a helyzet, hogy egy kibaszottul szánalmas világot élünk, hogy az embereknek van ideje és energiája ilyenekkel foglalkozni.
  0 0 Válasz
 • F4zek996 24 napja
  Szánalmas.
  0 0 Válasz
 • hun_hetek 21 napja
  Már kezdem unni nagyon ezeket a sok tiltást.
  0 0 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés