Kis odafigyeléssel a műfaj egyik legjobbja is lehet - Secret Government teszt

Kis odafigyeléssel a műfaj egyik legjobbja is lehet - Secret Government teszt

Középkori világuralomra törhetünk a GameTrek új játékában.

Akarva, akaratlanul, de mindenki szereti az összeesküvés elméleteket, ha más nem hát azért mert a legtöbbjük meglehetősen vicces tud lenni. Az egyik legnépszerűbb persze, hogy a világot mindenféle szupertitkos társaság irányítja és az általunk ismert gazdasági, politikai nagyhatalmak csupán bábok. A Secret Govermentben mi pontosan egy ilyen társaságot irányíthatunk.

Nézd a legizgalmasabb CS:GO meccseket az EsportGuru TV-n!

1685-öt írunk, a játékterünk pedig a középkori Európa, ami fölött az árnyak közül suttogva kell átvennünk a hatalmat. A legtöbb stratégiai játékkal ellentétben ehhez nem állnak rendelkezésünkre hatalmas seregek, grand strategy játék lévén itt a makro- és nem a mikromenedzsmenten van a hangsúly.

Egyszerre maximum 6 ügynökünk lehet, velük kell úgy kevernünk a lapokat, hogy a kontinens királyságai bábként táncoljanak a kezeink alatt. Mindezt hogyan? Manipulálással, csalással, megvesztegetéssel és a politika teljes irányításunk alávonásával. Egészen elképesztő a mély, sokrétű mégis átlátható és tanulható rendszer, ami a játék mögött, ezért csillagos ötös illeti a fejlesztőket.
Persze nem vagyunk egyedül, nem mi vagyunk az egyetlenek, akik el szeretnék foglalni a világot. A háttérben folyamatosan ügyködnek ellenséges erők is, amik a mi szempontunkból szinte mindig a lehető legrosszabbkor mutatják meg magukat. Minden erőddel azon vagy, hogy hatalomra juttass egy manipulálható politikai pártot, már látod magad előtt a történelemkönyvek oldalait, aztán egyszer csak a semmiből lecsap egy másik társaság és azonnal borul a kártyavár.

Nem ez a legnépszerűbb műfaj a stratégiák között egy tény. Sokaknak hiányozhat az, hogy különféle bázisokat építhessenek, hogy az adott egységeket külön irányítva harccal foglalhassanak el bizonyos területeket. Itt nem ez a helyzet, de hála a fejlesztők egészen lenyűgöző munkájának, ha kicsit is fogékonyak vagyunk a stílus iránt, 10-15 perc elteltével már eszünkbe sem fog jutni a valós idejű csatározás.
A Secret Government egyelőre a Steam Early Access rendszerében érhető el, 20 eurós árcédulával. Vagyis még nincs kész, folyamatosan érkeznek hozzá a javítások és a frissítések, de már most egy meglepően izgalmas játéka lehet a stílus szerelmeseinek.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!