Hirdetés

250 millió dolláros befektetést kapott az Epic Games

A Fortnite fejlesztőjének kapcsolata az egyik legnagyobb konzolplatform fejlesztőjével még szorosabb lett.

NÉZD MOST AZ ESPORTGURUN!

Hazai League of Legends

Best of K&H MNEB League of Legends playoff 3. kör - Team Plague vs. Illés Akadémia Spirit

Hirdetés

Köztudott, hogy vannak cég- és márkaóriások, amikkel az Epic Games különösen jó kapcsolatot ápol, ilyen például a Marvel is. Tekintve viszont, hogy a Fortnite rengeteg platformon elérhető, így természetesen azok fejlesztői is fontos kapcsok az Epic-nek, azonban mind közül kiemelkedik a PS-ről gondoskodó Sony. Számos ingyenes Fortnite tartalom érkezett az évek alatt a PS Plus tulajoknak, valamint ha egy PS exkluzív játék megérkezik PC-re, akkor általában az Epic Store-ban lehet először megvenni, valamint az Unreal Engine 5-öt is egy PS5-ön mutatták be a nagyérdeműnek. 

Úgy fest, hogy a két cég most még szorosabbra fűzte a szálakat, a Sony 250 millió dollárt pumpált az Epic Games-be, ezzel egy kisebb, 1,4%-os részesedést vásárolva a cégben.

Az együttműködés általánosan megerősíti a két vállalat közötti kapcsolatot, amely egyértelműen fontos szempont, hiszen hamarosan érkezik a PS5, ami szintén rengeteg lehetőséget rejt magában. Ezenfelül szorosabb összedolgozást jelent a Sony technológiai megoldásai, valamint az Epic Games közösségi felületei között, amikkel további egyedi élményeket akarnak elhozni a nézőknek, játékosoknak.

Külön érdekesség, hogy a Tencent 2012-ben 330 millió dollárt rakott az Epic-be, ez pedig 40%-os tulajdoni részesedést jelentett nekik, a Sony pedig most, 2020-ban 250 millióért 1,4%-ot kapott. Ez az érték remekül szemlélteti, hogy mekkorát is nőtt az Epic az évek alatt.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Hirdetés
1 db hozzászólás
  • hun_hetek 29 napja
    Ez nem kevés pénz
    0 0 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés