4K és AR újdonságok - Így dobná fel a CS:GO közvetítéseket a PGL

4K és AR újdonságok - Így dobná fel a CS:GO közvetítéseket a PGL

Ti örülnétek ezeknek az újdonságoknak?

Hét év, ennyi ideje követjük már a profi CS:GO játékosokat és csapatokat, ez idő alatt pedig rengeteg minden láttunk már. Egyetlen csapathoz köthető, hosszú érákat, meglepetés győzelmeket, egyes játékosok konkrétan a szemünk előtt nőttek fel, akárcsak maga az e-sport és a CS:GO is.

Nézd a legizgalmasabb CS:GO meccseket az EsportGuru TV-n!

A versenyek közvetítése is sokat változott, élőben főként, de online is. A különböző platformokon mára nagyjából elérték a jelenlegi maximumot a közvetítések, minden szervező inkább valamilyen egyedi, menő HUD-dal próbálkozik, amellett persze, hogy a legjobb csapatok meccseire egyre szebb és nívósabb környezetbe ültetik a kommentátorokat, elemzőket.

A PGL viszont úgy gondolja, hogy még mindig van hová fejlődnie az online adásoknak, sőt, ők már be is mutattak egy-két dolgot, amik könnyen lehet, hogy az elkövetkező években már alapvetőek lesznek minden CS:GO adáson.

4K-s közvetítés

Twitchen jelenleg nem lehet 4K-s felbontással streamelni, nem úgy a YouTube-on. Bár az e-sport közvetítések mondhatni hazája a Twitch, a PGL a 2020-as Perfect World Asia League Summer meccseit 4K-ban adja a YouTube-on és azt kell mondanunk, hogy megfelelő monitorral nézve bizony nagyon hiányzik ez a felbontás a Twitchről.

AR

Mindannyian szeretjük két kör között vagy akár a csapatok időkérése közben átfutni a játékosok statisztikáit. A PGL ezt is egy új szintre emelné. Az AR (vagyis kiterjesztett valóság) drónnal olyan látványosan tudják elénk varázsolni a statokat, ahogy azt még soha senki sem tette.

Új HUD, új radar és egyéb finomságok

A teljes adásnak kölcsönöz hangulatot például a HUD, amikből láttunk már néhány nem túl jól sikerültet. Az ESL és a FLASHPOINT dizájnja például szinte mindenkinek tetszik, a BLAST események HUD-ja már kevésbé, ahogy a Home Sweet Home Jokeres, lila és zöld színei sem nyerték el sokak tetszését. A PGL megvalósítása viszont egészen gyönyörű, letisztult, mégis mindent megtalálunk rajta amit kell és remek színekkel operálnak. Hasonló letisztultság mondható el a radarról is, ami még az olyan kétszintes pályákon is jól mutat, mint Nuke vagy Vertigo.

De olyan kis apróságokkal is próbálják feldobni a közvetítéseket, mint, hogy a kommentátorok bázisát meganimálják a pálya egyes részein. Mindez pedig még csak a kezdet, a PGL még több újdonságot ígér, mi pedig kíváncsian várjuk, hogy mivel tudnak még előrukkolni.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!