Kjaerbye elhagyta a North csapatát, ezzel évi 68 millió forintos fizetésről mondott le

Kjaerbye elhagyta a North csapatát, ezzel évi 68 millió forintos fizetésről mondott le

A dán csapatok közül persze az Astralisnál van a legmagasabb fizetés.

Jó ideje nem láttuk már őt a North színeiben és most eldőlt, hogy nem is fogjuk. Markus "Kjaerbye" Kjærbye közös megegyezéssel elhagyta a North csapatát, erről a dán csapat számolt be Twitteren.

Nézd a legizgalmasabb CS:GO meccseket az EsportGuru TV-n!

A 22 éves dán játékos még májusban vonult el határozatlan időre a versenyzéstől. Azóta sem láttuk őt játszani és most is csak annyit árult el, hogy a jövőjén szeretne gondolkodni. Azonnal beindultak persze a találgatások, vajon Kjaerbye egészségügyi gondok miatt végleg felhagy a CS:GO-val, másik csapatba igazol vagy az is lehet, hogy a VALORANTban folytatja karrierjét? Akárhogy is, az biztos, hogy a North-tól való távozásával átlagos évi 227 ezer dollártól esett el, ami átszámítva körülbelül 68 millió forint.
A napokban ugyanis minden nagynevű dán csapat fizetése nyilvánosságra került. Ez alapján a North minden játékosával külön megegyezést köt, de átlagosan így is elmondható, hogy évi 227 ezer dolláros fizetést kapnak a játékosaik, amiből még ugyan nem jöttek le az adókötelezettségek, de a különböző nyereményeket és szponzori juttatásokat sem számolták bele.

Az Astralis játékosai még ennél is jobb fizetésben részesülnek. Ugyancsak nem számolva az adót és a különböző "extra" juttatásokat, a négyszeres Major győztes csapat játékosai évi 364 ezer dollárt tesznek zsebre, ami kb. 110 millió forintnak felel meg. Érdekesség, hogy az Astralis ellentétben a North-tal nem köt külön szerződéseket, tehát minden játékosuk ugyanannyi fizetést kap.
A Heroic, a MAD Lions, de különösen a volt Copenhagen Flames játékosai persze sokkal szerényebb fizetésben részesülnek, annak ellenére is, hogy jelenleg a Heroic és a MAD Lions is szebb eredményeket tudn felmutatni és a HLTV ranglistáján is előrébb vannak, mint a North. 

A számok persze az összes csapat esetében csak megközelítőleg adnak pontos képet a fizetésekről, de ez alapján a Heroic és a MAD Lions játékosai évi 100 ezer dolláros (30 millió forint) fizetést kapnak, míg a Copenhagen Flames játékosai körülbelül havi 2000 dolláros (600 ezer forint) fizetésben részesültek egészen addig, amíg az x6tence pár hete ki nem vásárolta őket.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!