Hamarosan még több reklámmal találkozhattok YouTube-on

Hamarosan még több reklámmal találkozhattok YouTube-on

Változik az üzleti stratégiája a YouTube-nak, még több reklámra számíthattok.

Bizonyára bennetek is felmerült a kérdés, hogy a youtuberek miért törekednek arra, hogy a videóik hosszabbak legyenek 10 percnél. A 10:01-es időzítés teljesen tudatos, ugyanis a YouTube minden 10 percnél hosszabb anyag közben is lejátszik reklámokat (mid-roll), amelyek plusz reklámbevételt jelentenek a tartalomgyártók és a YT számára is. Július 27-étől ez a gyakorlat megváltozik, ugyanis már a 8 percnél hosszabb videók közepén is lesz reklám, nem csak a legelején.

A mid-roll reklámok automatikusan kerülnek bele a videókba, azonban minden tartalomgyártónak lehetősége van manuálisan tologatni ennek a helyét. Természetesen lehet védekezni a reklámok ellen, de rengetegen nem élnek ezzel a lehetőséggel. Számukra mindenképp egy kellemetlen élmény lehet, ha egy 10 percnél rövidebb, de 8 percnél hosszabb videó közepén is megjelenik majd egy kéretlen tartalom. Szerencsére a YouTube nem él a meglepetés lehetőségével, már a reklám előtt megjelennek jelek, amelyek arra utalnak, hogy hamarosan megszakad az adás.

  • Asztali YouTube-on: A nézők egy 5 másodperces számlálóval találkoznak, mielőtt a reklám feltűnik
  • Mobil eszközökön: Egy sárga jelző kerül bele a videó előrehaladását jelző csíkba, ami mutatja, hogy egy reklám érkezik majd a műsor közben

Természetesen rengeteg kérdést kapnak a YT üzemeltetői, hogy nem túl idegesítő a reklámoknak ez az elhelyezése, de erre is van válasza a Google-nek. Úgy próbálják ezeket a reklámokat elhelyezni, hogy a nézői élményt ne károsítsa, azonban a tartalomgyártó és a YouTube is jól járjon ezzel a megoldással.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!