Óriási a kereslet a PS5 konzolok iránt, megnövelték a termelést

A gamerek alig bírják kivárni, hogy megérkezzen a Sony legújabb generációs konzolja.

Az előzetes terveket át kellett alakítania a Sonynak, ugyanis sokkal nagyobb igény jelentkezett a gamereknél a legújabb generációs konzol iránt. A japán sajtó eltérő adatokat közölt, de az biztosnak tűnik, hogy legalább 50%-kal több PlayStation 5 konzol készülhet 2020-ban.

A forgalmazó eredetileg 6 millió darab PS5-öt rendelt az idei esztendőre, de a hivatalos bejelentés, valamint az érkező videójátékok bemutatása után rohamosan elkezdett emelkedni az igény a konzol iránt. Egyes források szerint 9 millióra, mások szerint 10 millióra emelkedhet meg a legyártott konzolok darabszáma. Amikor 2013 novemberében piacra dobták a PS4-et, december végére 4,2 millió darabot el is adtak belőle. Ilyen elképesztő számok mellett mindenképp szükség lehet arra, hogy még idén legördüljön a gyártószalagról a 10 milliomodik PS5 is.

Nemcsak a Sony kezdett őrült hajrába, a Facebook is megtolta az Oculus VR headsetek tervszámait. Legalább 2 millió darabbal több Oculus érkezhet 2020 második felében, mint 2019-ben. Remélhetőleg ezek a bejelentések jó hatással lehetnek majd a PS5 és az Oculus árakra is. Ha sikerül megfelelő mennyiséggel elárasztani a piacot, akkor nem kell attól tartani, hogy elfogynának a készletek és olyan kiemelkedő áremelkedésre lesz példa, mint a koronavírus-járvány kitörésének első heteiben a Nintendo Switch esetében.

A PlayStation 5 megjelenésééig van még van pár hónap hátra, addig is kezdjétek el félretenni a perselypénzt, mivel 180 000 - 200 000 forint alatt biztosan nem lehet majd megkapni a sima változatot. Az olcsóbb, lemezjátszó nélküli változat árát megtippelni sem lehet, könnyedén bekúszhat akár 120 000 forint alá is.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Gaming - Minden Kiberül: kattanj rá Te is!

A kiberbűnözők világszerte évente nagyjából 8000 ezer milliárd USD kárt képesek okozni a vállalatok és a felhasználók életében. Ez a szám évről-évre növekszik.