A tervekkel ellentétben, a koronavírus miatt mégis online verseny lesz az ESL One: Köln

A tervekkel ellentétben, a koronavírus miatt mégis online verseny lesz az ESL One: Köln

Első a biztonság és az egészség, így nem mennek LAN-ra a csapatok.

A hónap elején még arról számolhattunk be nektek, hogy a tervek szerint az augusztusi ESL One: Köln alatt már LAN-on játszanak majd a csapatok, nincs több sokszor kiszámíthatatlan online meccs, nincs több régióra bontás. Sajnos a tervek most is borultak.

Nézd a legizgalmasabb CS:GO meccseket az EsportGuru TV-n!

Az ESL ma adott hírt a kölni versenyről, ami most már biztos, hogy online keretek között zajlik majd, ahogy hónapok óta minden más is. Sokáig dolgoztak azon, hogy LAN-ra vigyék a versenyt, a különböző országok hatóságaival és utazási irodáival hónapokig figyelték az egészségügyi helyzetet, a lehetőségeket és azt, hogy az adott országból hogyan juthatnak el a játékosok Kölnbe, a Lanxess Arénába.

Végül arra az elhatározásra jutottak, hogy továbbra sem biztonságos a játékosok, a csapatok és a teljes stáb utaztatása, így a verseny online formátumra vált. Külön európai, amerikai, ázsiai és óceániai régiók lesznek, az összdíjazás pedig nem 1 millió "csak" 500 ezer dollár lesz. A maradék pénzt fele-fele arányban osztják szét a 2021-es IEM Katowice és ESL One: Köln között.

Az év hátralévő ESL versenyeiről egyelőre nem közöltek információkat, de az biztos, hogy ha online is, de augusztus 18. és 30. között a világ legjobb CS:GO csapatainak szurkolhatunk. Az ESL One: Köln mérkőzéseit az esport1tv-n láthatjátok majd.

az európai mezőnyben már csak egy hely üres (forrás: esl-one.com)

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!