"Egyik pillanatról a másikra profi, szerződéses játékosok lettünk!" - kesszike interjú

Hatalmas siker! Egyetlen magyar női játékosként vesz részt a DreamHack Showdown versenyén.

Június 17-től, azaz most péntektől indul egy kifejezetten hölgyeknek dedikált verseny a DreamHack Showdown, amiben mi magyarok is igencsak érdekeltek vagyunk! Összdíjazást tekintve 25 ezer dollárt osztanak szét, amiből az első helyezett 10 ezer dollárt tehet zsebre. A nyílt selejtezőkön a Salamander női csapata is elindult, de értük nem izgulhatunk a hétvégén. A Skade.fe csapatáért viszont annál inkább, hiszen Héjja "Kesszike" Kasszandra erősíti a felállást! Interjúnkból kiderül, hogy miként vált belőle profi Counter-Strike játékos és az is, hogy milyen esélyeket jósol maguknak a jelenleg legnagyobb női CS:GO versenyen! A női CS:GO versenyről lesz magyar közvetítés, amit az alábbi linken tudtok E1 pontokért nyomon követni! 

Habár tudjuk, hogy jó pár női játékos van, azért sokan mégis meglepődnek, ha magas szinten is látnak nőket. Általában nem jellemző, hogy a nők Counter-Strike-kal ütik el az idejüket, mégha gamerek, akkor sem. Leginkább a fantasy játékokban tapasztalhatunk szélesebb női réteget. Neked hogyan kezdődött a Counter-Strike pályafutásod? Mi fogott meg a játékban?

17 évesen kezdtem el a CS:GO-val játszani, ez volt az első FPS-em. Nem volt háttértapasztalatom, csupán barátok hatására próbáltam ki. A következő pillanatban meg azon kaptam magam, hogy érettségi előtt 130 óra/2 hét a játékidőm, ami nem valami példaértékű viselkedés, de egyszerűen nem tudtam abbahagyni. 9.600 óra után számomra egyértelmű lett, hogy mi fogott meg igazán a játékban.

Nem mindig játszottam csapatban, de akkor is megmaradt a motivációm és ez valószínűleg a FaceIT platformjának köszönhető, mivel itt mérhető a skill, nem úgy mint mm-en, ahol eléred a globált és kész. Mindig ki lehet tűzni célokat magunk elé és ha olyan típusú ember vagy mint én, nem fogsz leállni, amíg el nem éred azokat. Motivált, hogy tanuljak új gránátokat tanuljak, demozzak és dmezzek rengeteget. Az egy hatalmas plusz, hogy ezt csapatban is tudom hasznosítani.

Időről időre fel-feltűnsz komolyabb official versenyeken, viszont legutoljára 2017-ben a Royal Bandits fe színeiben láthattunk. Mi magunk is követtünk a CPH Gamesen. Mi történt veled azóta?

Utoljára 2018-ban voltam a Crystal Bears finn csapattal. Velük a verseny után még 3-4 hónapot együtt voltunk, aztán sajnos el kellett, hogy váljanak útjaink, mivel nem egyeztek a céljaink. Ezt követően nem igazán voltam aktív csapatozás téren, próbák voltak, nem működtek, ezért nem is erőltettem a dolgot, mint ahogy általában semmit. Ez viszont időt adott arra, hogy az egyéni skillemet fejleszteni tudjam és ehhez szerencsére rengeteg segítséget kaptam külföldi ismerősöktől. 

Péntektől indul a DreamHack Showdown, amire sikeresen kvalifikáltatok a Skade.fe csapatával. Mesélnél arról, hogy miként áll össze az ötös és hogy miként kerültél a csapatba?

Ez a csapat egy mixnek indult január végén amikor még Tynka is a csapatban volt. Copenhagen Gamesre akartunk lejutni, nem volt komoly tervünk, csak ki akartunk próbálni magunkat. Februárban elkezdtünk kutatni szervezet után és elég komoly ajánlatokkal kezdtek el bombázni minket, ami derült égből villámcsapásként ért bennünket. Azt azért zárójelben hozzátenném, hogy ez valószínűleg azért volt, mert a csapat jelentős részének elég nagy social media követőtábora van, ami igencsak kedvező az orgok számára.

Ha jól emlékszem, talán én kezdeményeztem ezt az egész csapatot. Balkán-kelet-európai ötösre gondoltam, mivel úgy véltem, ha a mentalitás azonos, akkor a közös munka is könnyebb lehet. Mivel itt már nagyon közel jártunk a Copenhagen Gameshez, nem sok szabad játékos volt, de összeszedtük, akit alkalmasnak találtunk, így lett tehát Anja (szerb-magyar), Hedje (norvég), Zana (portugál), Tynka (cseh), Kesszi (magyar) ötös.

Nos, Copenhagen Games nem volt, de a motiváció nem múlt el, hogy is múlhatott volna, hiszen egyik pillanatról a másikra profi, szerződéses játékosok lettünk. Tynkát kénytelenek voltunk leváltani Flutura (török-norvég) játékosra, mert nem voltak azonosak a céljaink. Ez talán a legjobb döntés volt a csapatunk történetében. Így júliusban pedig kijelenthetem, hogy nagyon elégedett vagyok a csapattal, játék és emberi szinten is, mivel mindannyian kaptunk más ajánlatokat egyéb női csapatokból, de mindenki maradt.

Milyennek látod az erőviszonyokat? Kiket tartasz a legerősebbnek és hová lőnéd be magatokat?

Az Originem csapata kétség kívül a legstrukturáltabb, ami a női CS-be az egyik legfontosabb aspektus, arról nem is beszélve, hogy rengeteg tapasztalattal és raw skillel rendelkeznek. A Galaxy Racer nagyon tehetséges nőket karolt fel, bizonyosan fényes jövő vár rájuk is ha együtt maradnak és össze tudnak szokni. A Team Deftfox szintén egy nagyon jó kis ötös, előnyükre válhat, hogy nincs nyelvi hátrány, mivel mindannyian oroszok. Igazából nehéz belőni, hogy hol is vagyunk mi pontosan, a hétvégén kiderül!

Mutasd be kérlek egy pár szóban csapatodat, hogy kinek mi a feladata, illetve azt is, hogy hogyan készültök.

Anja az entry fraggerünk, Zana az AWP-s, Flutura secondary entry & secondary caller, Hedje support, én pedig az irányító vagyok. Igazából talán a csapat titka az, hogy mi nem csak leülünk, játszunk X órát, aztán mindenki megy a dolgára, hanem tényleg odafigyelünk és törődünk egymással. Sokszor „lelkizünk”, ami szerintem nagyon fontos ahhoz, hogy szerettetnek érezzük magunkat, és hogy ápoljuk a barátságunkat. Így a csapatmorál is folyamatosan jó, mindenki boldogan ül le játszani, mert tudjuk, hogy még a rossz napjainkon is elfogadjuk egymást olyannak amilyenek vagyunk.

A készülésünkben semmi rendhagyó nincs. Én előkészítem a napot az edzővel, prezentáljuk, hogy aznap pontosan mit fogunk gyakorolni, a többiek elmondják az észrevételeiket, aztán addig játszunk, amíg tudunk. Szabadidőnkben szintén igyekszünk gyakorolni, legyen az demozás, pugolás, dmezés, kinek mihez van kedve.

Mit üzennél azoknak, akik a hétvégén ott lesznek a streamen és/vagy más módon fogják követni a mérkőzéseket?

Szerintem biztosan izgalmas meccsek lesznek, persze annak, aki szereti a női CS-t nézni. Ebben a periódusban ez lesz a legnevesebb verseny, a tét $25.000, szóval mindenki oda fogja tenni magát, az biztos. Szóval gyertek nézni a meccseket, bárki is legyen az, akinek szurkoltok.

HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!