Óriási botrány a Twitteren: Feltörték Elon Musk, Bill Gates és Obama fiókjait

Óriási botrány a Twitteren: Feltörték Elon Musk, Bill Gates és Obama fiókjait

Órákig tartott mire elhárították a problémát.

Szerda este hackertámadás érte a világ egyik legnagyobb közösségi oldalát, a Twittert. Magyar idő szerint 23:45 perckor adta ki az első közleményt a Twitter Support a támadásról, hajnalban már lockolták is a feltört fiókokat, néhány órán belül sikeresen felszámolták a problémákat. A támadás súlyosságát jelzi, hogy a legnagyobb politikusokat, cégeket és üzletembereket kerültek a célkeresztbe.

Az áldozatok között az USA elnökjelöltje, Joe Biden, az egykori USA elnök, Barack Obama, a filantróp Elon Musk, a világ leggazdagabb embere, Jeff Bezos és még több híres személy és cég is szerepelt. A hacker arra törekedett, hogy minél több Bitcoint csaljon ki a gyanútlan twitterezőkből. A hírességek közül Kanye West, Mr Beast, Floyd Mayweather és XXXTentacion is kénytelen volt jelszót cserélni.

A hacker biztosra ment, ugyanis a BTC-vel kereskedő fiókokra is lecsapott, ezért sokak számára tényleg hihető volt, hogy itt életük üzletét köthetik meg egyetlen pillanat alatt. A Twitter mindent megtett, hogy minél gyorsabban felszámolja a problémát, ami végül sikerült is nekik. 

"Kemény nap volt ez a Twitter számára. Szörnyen érezzük magunkat, hogy ez megtörténhetett. Kivizsgáljuk az ügyet, hogy pontosan megértsük mi is történt igazából. Amit lehet és tudunk, azt a nyilvánossággal is megosztjuk. - közölte Jack Dorsey, a Twitter CEO-ja.

A belső vizsgálatok közül több is lezajlott már a hajnali órákból, ezekből kiderült, hogy a belsős Twitter alkalmazottakon keresztül tudták ilyen mértékben meghackelni a rendszert. 

A célzott támadással kapcsolatban még rengeteg a kérdőjel, amelyre a választ nagyon időigényes és mélyreható vizsgálatokkal tudja csak feltérképezni a Twitter, ennek érdekében már most korlátozták a belsős munkatársak hozzáféréseit, nehogy megtörténjen egy hasonló eset addig, amíg nem tudják véglegesen lezárni a kapukat a hackerek számára.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Üzlet - GPS-nyomkövetővel a család biztonságáért (x)

Mobiltelefonok, tabletek, okosórák - egyre több olyan eszköz jelenik meg, amely a számítástechnikát apró, mobil formában teszi elérhetővé, hogy aztán megkönnyítse és biztonságosabbá tegye a mindennapi életünket.

Üzlet - Ezért vagyunk oda még felnőttként is a kisautókért (X)

A kisautók a gyerekek kedvenc játékai közé tartoznak. Azonban sok felnőtt szívében is különleges helyet foglalnak el. Sokan közülünk emlékeznek arra, hogy milyen örömmel játszottunk ezekkel a szépen kidolgozott játékokkal, és hogy mennyire büszkék voltunk a gyűjteményükre.