"A liga évről-évre fejlődik, és folyamatos építkezéssel kiemelkedő eredményeket érhetünk el"

Egy nagyon profi és a valódi labdarúgóbajnokságra hajazó e-sport liga lett a K&H MNEB HPCL-ből, és most betekintést nyerhetünk, hogy miként vált az egyik legjobb versennyé.

Elsődlegesen a játékosokat és a csapatokat ismerik az emberek, hiszen ők vannak a reflektorfényben. Viszont a számukra létrehozott bajnokság nélkül nem tudnának ilyen izgalmas meccseket és nagyszerű versengést produkálni. Ehhez pedig meg kellett teremteni a feltételeket, és míg az elején könnyen ment, olyan szinten megduzzadt a mezőnyt, hogy ez most már rengeget odafigyelést jelent a szervezőknek. A K&H MNEB részévé válása viszont még magasabbra emelte a bajnokság nívóját, és ez további építkezéssel akár egy nemzetközileg is meghatározó versenysorozat lehet.

Egy újabb szuper szezonon van túl a K&H MNEB HPCL mezőnye, és szervezőcsapata is. Gondoltátok volna, hogy ilyen dráma végjátékban dől el az első hely sorsa?

"Igen ismét egy jó szezont futottunk. Az őszi forduló végjátéka is izgalmasra sikeredett, de ez a mostani kimondottan szoros lett. A kérdésedre válaszolva nem gondoltuk, hogy ennyire kiélezett küzdelem lesz a végére, gratulálok minden résztvevőnek és a DVSC Esport csapatának a bajnoki címhez."

Sokadik liga van a hátatok mögött, egy kicsit avassatok be minket, milyen egy ekkora volumenű versenyt megszervezni és hétről hétre lebonyolítani?

"A kezdetekben nem volt annyira bonyolult, mivel egy osztály volt, de mára 52 csapat mellett komoly energiákat kell belefektetni a problémamentes működésbe. Az 52 csapat közel 1000 játékost jelent, így az egyik legnagyobb magyar esport közösséget kell összetartanunk és koordinálnunk. Napi szinten több óra munka van a hátunk mögött és sokat köszönhetünk a segítőknek, mert nélkülük valószínűleg elúsznánk a feladatokban. 

Discordon erre a szezonra felállítottunk egy olyan rendszert, aminek a segítségével gördülékenyebbé vált a problémák kezelése. A szezonban a csapatvezetők és a játékosok több mint 1000 ticketet nyitottak meg, amik különféle feladatok elé állítottak minket."

Mennyi időbe telt, hogy kiforrjon egy ilyen komoly verseny, amely szinte már a valódi sportban látott bajnokságokkal vetekszik?

"A komoly verseny már az elejétől kezdve jellemző volt a bajnokságra, mindenki komolyan vette és küzdött a bajnoki címért. Úgy gondoljuk, hogy a ligát még magasabb szintre tudjuk emelni a következő években."

Mennyire nehéz összetartani a Pro Clubs együtteseket, milyen problémákkal kell megbírkóznotok a zavartalan működés elérése érdekében?

"Korábban több probléma volt, de azért így is minden szezonban felüti valami új dolog a fejét. Mostanra úgy gondolom, hogy olyan kapcsolatot sikerült kialakítanunk a csapatok vezetőivel, hogy bármit meg tudunk normális keretek között beszélni. Fontosnak is tartjuk a csapatokkal a kommunikációt.

A legnehezebb eldönteni egy vitás helyzetet kettő vagy több fél között, mert lehetetlen olyan döntést hozni, ami mindenkinek tetszik."

Milyennek értékelitek a tavaszi szezont?

"Nyugodtnak! :)  A tavaszi szezon viszonylag problémamentesen futott le. Nagyon jó kis küzdelmek voltak minden osztályban. Mindig az ősz a keményebb, mert az új játék megjelenésével új hibák és problémák merülnek fel."

Miben fejlődhet és milyen szintet érhet el szerintetek a jövőben a K&H MNEB HPCL?

"A liga folyamatosan, évről-évre fejlődik, egyre több csapatot, játékost és nézőt vonz. Véleményünk szerint további folyamatos építkezéssel kiemelkedő eredményeket érhetünk el, mint ahogy nemzetközi szinten már kiemelkedőnek számítunk a szervezettség miatt."

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!