A PLG okozta a Nice vesztét, megérdemelten lett bajnok a DVSC Esport!

A PLG okozta a Nice vesztét, megérdemelten lett bajnok a DVSC Esport!

Előnyből várta a Nice Gaming az K&H MNEB HPCL utolsó játéknapját, de a DVSC Esport a kiegyensúlyozott és magabiztos játékával végül behúzta a bajnoki címet.

Két csapat maradt a bajnokság végére, akiknek reális esélye maradt a virtuális aranyérmet behúzni. A Nice Gaming és a DVSC Esport 44 ponttal várta a 11. játéknapot, és míg előbbi a Team Plague, utóbbi a TrollFoci-Hálószaggató ellen állhatott ki. Az első mérkőzések közül mindkét fél simábban tudta teljesíteni a kötelezőt, hiszen a Nice Gaming Bühner duplájával és Okolynho találatával esélyt sem hagyott ellenfelének és 3:0-ára győzedelmeskedett. A DVSC Esport számára egy kicsivel azért keményebb volt a mérkőzés, már csak azért is, mert a legutóbbi Bajnokok Ligája összecsapásukon kétszer vereséget szenvedtek a TrollFoci-Hálószaggatótól. Most viszont az első meccsen 2:0-ás sikert könyvelhettek el ellenük, majd a visszavágón Donát szerzett az ötös környékéről gólt, miután a nagy kavarodásból tovaguruló labda végül a kapus mellett is elandalgott, egészen a hálóig. A második játékrészben aztán sikerült megdupláznia az előnyét a debrecenieknek, és bár a TrollFoci derekasan helytállt, és volt is nagy tüzijátékuk a kapu előtt, sem szépíteni, sem egyenlíteni nem tudtak. Ez idő alatt a Nice Gaming nagyon szenvedős párharcot tolt a PLG-vel. Nem igazán ment nekik a játék, viszont a Plague legényei egyre inkább elkezdék elhinni, hogy fogható a bajnokesélyes gárda, és egyre komolyabb támadásokat vezettek. Egy óriási kapufával kezdtek, és aztán jött a fekete leves, Garaba ugyanis pokoli nagy gólt ragasztott a hálóba 16 méterről. Erre a középkezdésből rögtön jött a válasz az N6-tól, aztán Garaba egy szenzációs labdával ugratta ki Kovácsot a 72. percben, aki a rátörő kapus előtt lőtte ki a bal felsőt. A Plague győzelme számukra 5. helyet ért, míg a Nice Gamingtől elvették az esélyt a bajnoki aranyra.

További meccsek eredménye:

Future Gaming 2:0 Puskás Esport
Puskás Esport 1:2 Future Gaming

Veszprém Futsal Esport 3:2 Vasas SC Sportbusz
Vasas SC Sportbusz 2:1 Veszprém Futsal Esport

DIGI Sport Honvéd 5:1 PMFC Esport
PMFC Esport 0:2 DIGI Sport Honvéd

DVSC Esport 2:0 TrollFoci-Hálószaggató Esport
TrollFoci-Hálószaggató Esport 0:2 DVSC Esport

HUN Ultras 1:2 MTK Budapest Esport
MTK Budapest Esport 0:1 HUN Ultras

Nice Gaming 3:0 Team Plague
Team Plague 2:1 Nice Gaming

A kiesési rangadót a Future Gaming a kettős győzelmével megnyerte, és míg a Puskás úgy tűnt meg tudja úszni az osztályozót, végül a 0 pontos utolsó játéknappal a 10. helyre estek vissza, így rájuk hárul a feladat, hogy kiharcolják majd az első osztályban való bentmaradásukat.

A Vasas óriásit küzdött, és nem bízták a véletlenre a dolgot, minden áron az elitben akartak maradni, és ennek apropóján hazai pályán 2:1-re legyőzték a Veszprémet egy 89. percben szerzett találattal. Bár idegenben kikaptak, csak nagyon kevesen múlt, hogy ne szerezzenek ott is pontot, a Veszprém már 3:1-re is vezetett, de egy szépítés még összejött a piros-kékeknek, többre azonban már nem futotta.

A Honvéd két nagyon magabiztos sikert aratott a PMFC ellen, ez a találkozó gyakorlatilag tét nélküli volt. Hazai pályán kitömték ellenfelüket, míg idegenben két találattal hozták a kötelező 3 pontokat.

Az ultrák és az MTK párosítása sem volt izgalmaktól mentes. A HUN Ultras az első félidő végén szerzett vezetést idegenben, amely elégnek bizonyult a győzelemhez, a visszavágón viszont a 81. percben sikerült csak szépíteniük a 2:0-ára vezető fővárosiak ellen.

A K&H MNEB HPCL tavaszi szezonjának végeredménye:

Folytatás június 28-án az osztályozó mérkőzésekkel.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!