A Konami bejelentése nyomán a rajongók bojkottálnák a FIFA21-et

A Konami bejelentése nyomán a rajongók bojkottálnák a FIFA21-et

Olyan bejelentést tett a rivális, amelyre még a FIFA-s közösség is felkapta a fejét. Egy régóta várt featuret vezetnek be, amely a FIFA-ra is ráférne.

A Konami ezen a héten jelentette be a PES2021 kapcsán, hogy nem egy újonnan kiadott játék lesz, hanem egy komolyabb frissítésként - kevesebb pénzért - jelenik meg szeptemberben. Gyakorlatilag mintha egy DLC-ként vagy egy nagyobb patchként kell elképzelni a következő epizódot. Ez a hír elég komoly hatással volt a gamerek, főleg a két sportjáték rajongóira, mivel a FIFA-sorozat kedvelői is már egy jó ideje erre várnak az EA Sportsnál.

A FIFA sorozat 1995 óta jelenik meg minden esztendőben, de mostanra eljutott egy olyan szintre ez a játék, hogy egyre többen utálják meg, mert egyszerűen a kiadó nem úgy törődik vele, mint amit megérdemelne. Ennek hatására vannak, akik átpártoltak a másik futball szoftverhez. Ráadásul ennek hangot is adnak egyre többen:

"Nem fogok hazudni, én idén a PES-t választom."

"Pontosan ezt akarnám ettől a játéktól is. Biztosan adok egy esélyt a másiknak, már csak azért is mert szerintem az Unreal motor sokkal jobb, mint a Frostbite."

"Ha egyre többen kezdenek el játszani a PES-sel, talán az EA Sports is ráeszmél, hogy újra többet kellene beleadniuk"

"Ez a legjobb, ami történhetett a játékkal, mármint a PES-sel."

A hír hallatán egyébként elindult egy kezdeményezés is, mely nagyjából erről szól:

"Emlékezzenek hölgyeim és uraim, NE VÁSÁROLJÁTOK MEG A FIFA21-et. Szerezzétek be inkább a PES-t, és ne hagyjuk, hogy az EA Sports szórakozzon velünk, rajongókkal."

Nem meglepő módon nagyon sokan reagáltak úgy, hogy tényleg nem akarják megvenni az EA új verzióját a FIFA-ból, szóval egy érdekes helyzet is előállhat októberben, ekkor jelenik majd meg ugyanis a FIFA21. Persze ez, hacsak nem milliók döntenek így, még mindig nem biztos, hogy elegendő az EA jobb belátásra bírására, plusz azért ne feledjük el, ők is készülnek a next-gen konzolokra, szóval benne van a pakliban egy minden eddiginél ütősebb FIFA megjelenése is.

Konami azon döntése, hogy nem egy új kópiát ad ki, lehetővé teszi a PES Productions számára, hogy a PES 2022-re összpontosítson, amely a Fox Engine-ről az Unreal Engine-re tér át a következő generációs konzolok miatt. Egy rövid ízelítőt már adtak is a rajongóknak, hogy mire számíthatnak, hiszen egy rövid teaserben feltűnt ugyanis Leo Messi a Barcelona új mezében. Az ő ígéretük szerint realisztikusabb modelleket és animációkat hoznak létre, de készül a továbbfejlesztett fizika, valamint a fotorealisztikus látvány is. Azt mondták, hogy a következő generációs tesztelés 2021 közepén kezdődik. Emellett ne feledjük azt sem, hogy erre a nyárra is maradt egy komoly frissítése a cégnek, hiszen a Euro 2020-at is ingyenesen letölthetővé tették a játékosaik számára, melyben mind az 55 európai nemzet megtalálható.

Nektek mi a véleményetek, kipróbáljátok mindkét játékot vagy melyik mellett teszitek le a voksotokat?

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!