"Nem vagyok boldog az eredmények láttán" - friberg

A NiP egykori legendája, Adam "friberg" Friberg beszélt a Dignitas elmúlt 6 hónapjáról.

Szinte napra pontosan 6 hónapja, hogy megalakult a mai Dignitas, a nagynevű csapat "új", legendás svéd játékosokat tömörítő alakulata. Nem mondhatnánk, hogy az utóbbi 6 hónapban sok mindent elért az ötös, de friberg szerint bőven van még előttük jövő, van hová fejlődniük és pontosan ezen dolgoznak.

Kezdjük a csapat megalakulásánál. Hogyan értékeled az eddigi eredményeiteket?

"Úgy érzem, hogy többet is elérhettünk volna már. Nem vagyok boldog az eredmények láttán. Néhány meccsen meg tudtuk mutatni, hogy megvan még bennünk az, amivel a legjobbak közé érhetünk, de ezt nem tudtuk folyamatosan megtartani. De továbbra is úgy érzem, hogy fejlődünk kell és minden megvan bennünk, hogy tudjunk is fejlődni."

Mit gondolsz, miben kellene fejlődnötök, hogy még jobb eredményeket tudjatok elérni?

"Én személy szerint úgy hiszem, hogy ha hallzerk velünk lett volna a FLASHPOINT alatt, akkor sokkal messzebb jutottunk volna és abból meríthetnénk is  annyi energiát, ami segíthetne akár most is. Sokkal jobbak is lehettünk volna így a nyári szünethez érve."

Múlthónapban beszélgettem hallzerkkel is, aki azt mondta, hogy nehéz volt visszatérnie a csapathoz, mert a FLASHPOINT alatt sok dolgon változtattatok. Helyrejött azóta az összhang?

"Szerintem igen. Nagyon jól sikerült a gyakorlásunk a Road to Rio előtt, de sajnos volt egy hibás meccs, ami miatt nem folytathattuk a játékot. Úgy éreztem, hogy sokkal többet is mutathattunk volna és most izgatottan várom, hogy mire leszünk képesek az ősszel. Egy kicsit hamarabb kezdünk majd, részt veszünk néhány kisebb versenyen, hogy meglegyen a sikerélmény, hogy összeszedjünk néhány győzelmet."

Mi a helyzet veled? Milyen volt a te egyéni teljesítményed az utóbbi hónapok alatt?

"Szerintem egész oké voltam, de persze lehettem volna sokkal jobb is. Most éppen újra az entry fragger szerepét próbálom magamra ölteni, de több idő kell még ehhez, továbbra is egy fiatal csapat vagyunk. Négyen vagyunk itt az eredeti NiP-ből és sokan azt gondolták, hogy azonnal a legjobbak leszünk, de ehhez idő kell. Sokat tanultunk, sokat változtunk az elmúlt 3 évben, többet kell játszanunk ahhoz, hogy minden működjön."

Fifflaren, friberg, f0rest, GeT_RiGhT és Xizt a 2014-es ESL One: Köln Major győzteseként a NiP színeiben

Változtak valamit a céljaitok az év eleje óta?

"Szerintem nagyjából ugyanazok. Tudom, hogy nehéz lesz, voltak gondolataink és terveink, amik aztán hamisnak bizonyultak és változtatnunk kellett, de a cél továbbra is az, hogy egyre feljebb és feljebb jussunk a ranglistán, hogy kijussunk és játszhassunk a legnagyobb versenyeken."

Néhány végső szó az interjú végén?

"Köszönöm a szurkolóknak és a Dignitasnak is, hogy hisznek bennünk. Nehéz felépíteni egy új csapatot, még akkor ha az emberek azt gondolják, hogy minden simán megy majd, csak azért mert azok vagyunk akik. Remélem, hogy mindenkinek be tudjuk majd bizonyítani, hogy sokkal jobban is tudunk együtt játszani!"

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!