Fiatal lányokat cserkészett be, bannolták a népszerű LoL streamert

Fiatal lányokat cserkészett be, bannolták a népszerű LoL streamert

Több nagyobb LoL-os név is megszólalt az ügyben.

Robert "'Hashinshin" Brotz Twitch csatornája, az 575 000 követővel együtt végleg elsötétült, miután a közösségi médiában számos lány megvádolta azzal, hogy becserkészte őket a most 30 éves streamer. A vád grooming volt, ami röviden azt jelenti, hogy Hashinshin fiatalabb srácnak adta ki magát, majd kialakította az érzelmi köteléket, hogy utána további, főleg szexuális irányítottságú lépéseket tegyen az áldozatai felé.

A lányok állításai közül többet is alátámasztott maga Hashinshin, azonban egyetlen egyszer sem állította, hogy tényleg "groomingolta" volna őket. Egyszerűen csak azt ismerte el, hogy creepy, ártalmas és undorító üzeneteket küldött nekik, de ennél tovább nem merészkedett. A streamer elmondása szerint inkább belsős viccnek fogta fel ezt az egészet, azonban most már belátja, hogy félreérthetően közelített a fiatal lányokhoz.

Brotz két nagyobb dokumentumot is közzétett (az első változatot törölte, majd kitett egy frissített verziót), amiben leszögezi, hogy követett el hibákat, azonban a vádakat nem fogadja el. Azt sem cáfolja, hogy megpróbált öngyilkosságot elkövetni több alkalommal is. Kitért arra is, hogy rengeteg mentális és egészségügyi problémával kellett megküzdenie, de úgy érzi, hogy ezen sikerült túllendülnie. 

Voyboy, Yassuo és IWDominate is elítélte Hashinshin viselkedését, valamint felszólították a Twitchet, hogy intézkedjen az ügyben, mivel a platformot is felhasználta arra, hogy kapcsolatokat létesítsen a lányokkal. Hogy mi lesz a streamer sorsa ez egyelőre egy hatalmas kérdőjel. A LoL közösség arra kéri őt, hogy a Twitter posztok helyett inkább keressen magának orvosi segítséget.

Ha nemcsak olvasni szeretsz a LoL-ról, hanem néznél is közvetítéseket, akkor mindenképp kapcsold be az EsportGuru adásait! 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



League of Legends - Már a skineket is újrahasznosítja a Riot

Több támadás is érte a Riot Gamest a League of Legends közösség felől miután a játékosok "újrahasznosított" VFX elemeket fedeztek fel a PBE-re felkerült legújabb Tündérkirályság kinézeteken.