Lassan öt hónapja annak, hogy Gabe Newell Új-Zélandon ragadt a koronavírus miatt

Lassan öt hónapja annak, hogy Gabe Newell Új-Zélandon ragadt a koronavírus miatt

Gabe márciusban érkezett az országba és azóta el sem hagyta azt.

Az e-sport világát is fenekestül felforgatta a koronavírus, ahogy a Valve fejének, Gabe Newellnek is az életét. Egy új-zélandi reggeli műsor vendége volt a napokban, ahol gyakorlatilag életének utóbbi 5 hónapjáról mesélt.

Gabe még márciusban utazott barátaival Új-Zélandra, ahol egy 10 napos pihenést terveztek. Ez a 10 napos vakáció nyúlt közel 5 hónaposra, hiszen a koronavírus járvány pont akkor robbant ki a világ csaknem összes pontján, amikor ők a szigetországban tartózkodtak.

Elmondása szerint alig két napjuk volt arra, hogy eldöntsék hazautaznak-e vagy pedig Új-Zélandon maradnak, hiszen a határokat rengeteg ország lezárta. Végül maradtak, március óta élnek Új-Zélandon, ami Gabe elmondása szerint egy csodálatos ország, rengeteg szeretett kapott az ott élőktől és a vírushelyzetet is teljesen másként kezelik, mint például az USA. Új-Zélandon a vírus kirobbanása óta 1556 fertőzöttet regisztráltak és 22 ember veszítette életét a Covid-19 miatt.

Gabe beszámolója szerint a legnehezebb az volt az elmúlt hónapokban, hogy a világ többi pontján élő barátaik, családtagjaik miatt aggódtak, de a helyiek barátsága és kedvessége segített nekik átvészelni az utóbbi hónapokat. Olyannyira hálás az országnak és az ottani embereknek, hogy augusztus 15-én egy ingyenes koncertet szervez, rengeteg érdekes programmal, minden korosztálynak, éjszaka pedig csakis a 18. életévüket betöltötteknek. 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!