Felvételi 2020: jó néhány hazai e-sportolónak indul ősztől az egyetem

Felvételi 2020: jó néhány hazai e-sportolónak indul ősztől az egyetem

Kevesebb pont kell idén, de jóval kevesebben is jelentkeztek a felsőoktatásba.

Egy keszekusza tavaszt követően sem állhat meg az élet a felsőoktatásban, hiszen megannyi diák végzett májusban, a tanulmányait pedig folytatná az ősztől. Bárki, aki beadta a jelentkezését a továbbtanulásra, az július 23-án kapott hírt arról, hogy sikeresen folytathatja-e vagy sem.

Az összes szaknál a ponthatárok este 8 órakor derültek ki és, aki esetleg még nem tette meg, hogy lecsekkolja, az a Felvi.hu oldalán ezt megteheti. Maximum 500 pontot lehetett gyűjteni, és az egy évvel ezelőtti számokat nézve az már rögtön leszűrhető, hogy jócskán - 10-20 vagy akár 30 ponttal - kevesebb kell idén a bejutáshoz. Idén egyébként tízezernél is kevesebb iskolást vettek fel, mint egy esztendővel korábban, 68.112-t a 78.980 helyett.

Nem árt azt sem tudni, hogy több dolog harozza meg mi alapján állapítják meg a ponthatárokat. Elsősorban azt szokták figyelembe venni, hogy egy szakon hány üres hely van, és ezekre mennyien, valamint milyen mutatókkal jelentkeznek. Szóval ez alapján még nem kell arra gondolni, hogy egy szakon azért magas vagy alacsonyabb a pontozás, mert maga a képzés jobb vagy rosszabb lenne. Az erősebb képzéseken is lehet nagyobb, valamint ott is, ahol jóval kevesebb személyt vennének fel, de akár a kevés jelentkező nagyobb pontszámmal eset miatt is meghúzhatják fentebb a határt. Több olyan szak van, amelyre csak kevés állami ösztöndíjas hallgatót lehet felvenni, ezért oda eleve nem lehet kis pontszámmal bejutni. A nagyobb létszámú szakok összehasonlításánál ezért érdemesebb a felvettek átlagpontszámát figyelni.

Az oktatásban pedig mindenki részt vesz, így jó néhány e-sportoló vagy e-sport kommentátor is részese ennek az utazásnak. Örömmel számolunk be, hogy jó néhány közülük közzétették eredményüket, miszerint sikeresen megkezdhetik tanulmányukat a felsőoktatásban. Rajtuk kívül is biztosan vannak még, akik bejutottak valamelyik egyetemre vagy főiskolára, így természetesen mindenkinek szeretnénk első kézből gratulálni hozzá.

WiLD MultiGaming LoL edzőjét, Wanbyokot a Károli Gáspár Református Egyetem anglisztika szakára vették fel. Ő egyébként szerepelt K&H MNEB S2 felvezető műsorban a playoffban.). A LoL csapat menedzsere is elkötelezte magát egy iskolának az ősztől kezdve, Renfred itt kezdi meg a tanulmányait.

Rajtuk kívül a "vadak" közül a Rainbow Six: Siege K&H MNEB S2 harmadik helyezett csapatából MarkiJesus is ugyanerre a szakra jutott be, csak ő a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Karon folytatja. 

Rainbow Six vonalon haladva az Illés Akadémia Spirit játékosa, NeroLew is sikeres felvételin van túl, ő a debreceni egyetem programtervező informatikusa lesz egy szép napon.

Nem csak a játékosnak jött össze sikeres felvételi, hazánk éppen idén díjazott - az év e-sport kommentátora - R6 castere is ősztől újabb elfoglaltságba tehet egy csomó energiát. AdamB is tovább jutott a következő fordulóba.

A virtuális sport szekciót tekintve Gabinho az, aki szintén a felsőoktatás tagjává vált, így a V4 győzelem után itt is bizonyíthat majd.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!