10 éve hunyt el a német Counter-Strike egyik legkiemelkedőbb alakja, cyx

10 éve hunyt el a német Counter-Strike egyik legkiemelkedőbb alakja, cyx

Már 10 éve annak, hogy egy remek játékost és egy igazi barátot veszített el a mousesports.

Szívszorító videóval emlékszik az ESL és a teljes Counter-Strike közösség is cyxra, aki már 10 éve ment el. Korábbi csapattársa, a BIG CS:GO csapatának jelenlegi vezetője, gob b beszélt a tragikus halált halt társáról.

Antonio "cyx" Daniloski kétségtelenül a német Counter-Strike egyik kiemelkedő játékosa volt még az 1.6-os időkben. Szinte egycsapásra tett szert hírnévre, amikor gyakorlatilag ismeretlenként érkezett meg a mousesports csapatához 2007-ben.

Hamar beilleszkedett a csapatba és az is azonnal kiderült, hogy könnyedén megállja a helyét a legnagyobbak ellen is. Számos szép győzelmet megélt az akkori mousesports, 2010 nyarán pedig éppen a követkő trófeájukat szerették volna bezsebelni az ötödik IEM Global Challenge-en, Sanghajban. Együtt utazott volna a csapat Kínába, cyx viszont lekéste a gépet, hazaindult, mondván másnap repül majd a többiek után.

cyx, az utolsó versenyén, a 2010-es Arbalet Kupán Dallasban (forrás: hltv.org)

Ekkor történt a végzetes baleset. Az akkor 20 éves játékos autóbalesetet szenvedett és a helyszínen életét vesztette. Megható videóval emlékszik most rá a CS közösség minden tagja, de az ESL egy GoFoundMe kampányt is elindított a család számára, hogy kellőképpen rendben tudják tartani cyx sírját.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!