Van egy videójáték, ami népszerűbb, mint a Minecraft

Van egy videójáték, ami népszerűbb, mint a Minecraft

A stílus hasonló, de mégis inkább emellett döntenek a gamerek.

A világ legnagyobb példányszámban értékesített videójátéka a Minecraft, azonban a havi aktív felhasználók esetében van egy olyan kihívója, ami képes maga mögé utasítani százmilliók kedvencét. Ez nem más, mint a Roblox, a 2006-ban bemutatott online platform. Kezdetben még az iOS és Android felhasználók engedhették szabadjára a fantáziájukat, de mára már az összes nagyobb platformon elérhető a program. Ez alól csak a PlayStation és a Nintendo kütyük képeznek kivételt, de a játékosszámban ezeknek a hiánya nem mutatkozik meg.

A legfrissebb adatok alapján a Robloxszal havonta 150 millióan játszanak, amihez nagyban hozzájárul az, hogy az Amerikai Egyesült Államok 16 évnél fiatalabb korosztályában elképesztően népszerű a videójáték. A Minecraft májusi statisztikái "csak" 126 millió olyan felhasználót tartanak számon, akik a vizsgált periódusban legalább egyszer beléptek a programba. 

A közösség imád fejleszteni, építeni és költeni a Robloxon belül, ezért mára már azok is hatalmas profitra tehetnek szert, akik hivatásként foglalkoznak a Robloxon belüli minijátékok kivitelezésével. 2020-ban 250 millió dollárt keresnek várhatóan ezek a közösségi fejlesztők, ami óriási ugrás a 2019-es 110 millió dollárhoz képest. Ha ilyen ütemben fejlődik a játék, miközben népszerűségben is uralni tudja a piacot, akkor hamarosan fel kell készülni arra, hogy a Minecraft és Fortnite után a robloxos világ lesz az, ami beszippantja magába a legfiatalabb nemzedékeket.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Gaming - A májusi eső miskolci OGEX-et ér

Az Észak-Magyarországi régió legnagyobb városát is beveszi az Országos Gaming Expo, hogy a geek kultúra válogatáskazettájával kedveskedjen az ott lakóknak.