Bekeményít a Valve, nem lehet már VPN-nel trükközni Steamen

Bekeményít a Valve, nem lehet már VPN-nel trükközni Steamen

Nem lehet többet trükközni a VPN-nel a Steames vásárlások során.

Jelentős változásokat emelt be a Steam online játékáruház szabályzatába a Valve, amelyeknek köszönhetően gyakorlatilag lehetetlen lesz trükközni a virtuális magánhálózatokkal (VPN-ekkel). A frissített irányelvek alapján minden egyes Steam felhasználónak le kell bonyolítania egy vásárlást az adott országban meghatározott fizetési módokkal, mielőtt lehetővé teszi neki a rendszer, hogy játékokat is vásároljon.

A döntés mögött egyértelmű célok húzódnak. A Valve nem szeretné, hogy VPN segítségével ugráljanak a régiók között a játékosok, aminek köszönhetően sokkal olcsóbban tudnak vásárolni a Steamen. Az új megoldás értelmében csak a saját országban, annak áraival találkozhatnak a userek, ami jelentős bevételeket eredményezhet a Valve számára. 

Az egyes országok közötti óriási árkülönbségek már évek óta bevésődtek a vásárlók fejébe, ezért is próbálták megkeresni azokat a kiskapukat, amelyek lejjebb tornázzák a végösszeget. Amíg Magyarországon egy játék 10 000 forintba kerül, Oroszországban már csak 6000 forintnak megfelelő rubelt kell kifizetni érte, Argentínában meg még ennyi pesót sem kérnek el a programért. Persze a régiózárak bevezetése már kiszűrte a legnagyobb trükközéseket, de adott kontinensen belül is lehetett VPN-nel spórolni. Ennek itt a vége, sőt a Steam szabályzata alapján fiók felfüggesztés is jár majd azoknak, akik mégis próbálkoznának virtuálisan átkelni a határokon.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!