A brit Lordok Háza közleményében szerencsejátéknak minősítette a Loot Boxokat

Újabb lépések afelé, hogy Hollandia és Belgium után az Egyesült Királyságban is szerencsejátéknak nyilvánítsák a Loot Boxokat.

Különösképpen, mert a brit Lordok Háza napokban kiadott közleményében a szerencsejáték ipar szociális és gazdasági hatásaival kapcsolatban kitért a loot boxok kérdése is, amiben fő érvként hozták fel, hogy a videojátékokban közkedvelt loot box rendszer kimeríti a 2005-ös szerencsejáték törvényben foglaltakat.

Ugyan a brit Szerencsejáték Bizottság hivatalos nyilatkozatában a loot boxok nem minősülnek szerencsejátéknak, viszont a tavalyi évben a Digitális Kulturúa, Média és Sport Minisztérium egy ettől eltérő megállapításra jutott. Végül, de nem utolsó sorban maga a brit kormány is tüzetesebben megvizsgálja a problémát, azonban a Lordok Háza szerint ennél is nagyobb figyelmet érdemel az ügy, hiszen sok kiskorú felhasználó is érintett benne.

"Egyetértünk abban, hogy minden jogi szabályozás alapos bizonyítékokon kell alapuljon, [...]" -olvasható a közleményben. "Az általunk ismert bizonyítékok alapján sürgős lépések szükségesek a nem kívánt következmények elkerülése érdekében."

A kormány felé intézett felszólításban azt javasolják, hogy nem kell a szerencsejátékról szóló törvény átvizsgálására várni, hanem egyszerűen csak fel kellene ruházni a minisztereket olyan jogkörökkel, amikkel külön szabályozhatják azokat a tevékenységeket, amik a szerencsejátékok sajátosságainak jegyeit hordozzák, -így a loot boxokat is.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!