LEC: Borult a papírforma a meglepetések estéjén

LEC: Borult a papírforma a meglepetések estéjén

Az eddigi legizgalmasabb mérkőzésnapon van túl az LEC mezőnye.

A két hetes szünet előtt még egyszer egymásnak estek Európa legjobb League of Legends csapatai, hogy megmutassák ki a legjobb az Idézők Szurdokában. A papíron könnyűnek számító ellenfelek azonban megrázták magukat és elképesztő show-t varázsoltak a képernyőkre. Ez történt a LEC 2020 Nyári Szezon negyedik hetének, második meccsnapján! 

RGE vs SK (Győztes: RGE)

Jenax Malphite választása az első perctől kezdődően szenvedett Finn Ganglpankje ellen, de Volibear és ZaZee sem találta meg azokat az akciókat, amikből az SK jobban tudott volna kijönni. Hiányzott a sebzés a német csapatból, nem úgy a Rogue-ból, akik magabiztosan haladtak az újabb győzelem felé. Hans sama elpusztíthatatlan volt, Inspired nagyszerűen kezdeményezte az akciókat. Viszonylag gyorsan, 31 perc alatt eldöntötte a meccset a tavalyi alapszakasz 6. helyezettje.

VIT vs OG (Győztes: VIT)

Milica mellé felnőtt Comp is, aki még egy Pentakillt is bezsebelt a Nexus ledőlése előtti utolsó pillanatokban. Se Nukeduck, se Upset nem volt igazán faktor ezen a meccsen, hiába van szó két elképesztően tehetséges játékosról. Nji összeszedte magát, a kommunikáció tökéletes volt a franciáknál, nem volt kérdés egyetlen pillanatra sem, hogy melyik csapat zsebelheti be a győzelmet.

FNC vs S04 (Győztes: S04)

A nyeretlen FC Schalke 04 már mutatott életjeleket a MAD Lions ellen is, de a Fnatickal szemben kiteljesedtek Giliusék. Ismét érkezett a Lee Sin jungle-be, amivel simán nyerte az early game-et a sereghajtó, a FNC csak nyomozta a gyilkosságokat az egész meccsen. Hylissang 0-6-0-val zárt, a világbajnoki ezüstérmes mindössze egyetlen killt szerzett, de az még szépségtapasznak is kevés volt. Óriási pofont kapott a FNC és továbbra is a középmezőnyben kell küzdenie a rájátszásért. 

G2 vs XL (Győztes: XL)

A Team Vitality után a G2 Esports sem jelentett problémát Patriknak és Specialnek. Az Aphelios beért a 20. perc után, bár a Quadra Killt Special szerezte meg az utolsó nagy team fightban, de mindenki tudta, hogy a "200 év" Aphelios volt az igazi probléma. Hiányzott a tűz a G2-ból, a Senna + Wukong nem muzsikált annyira jól, mint Carzzy és Kaiser kezében, Caps elképesztő fókuszt kapott minden harcban, ő sem tudott kiteljesedni. Perkz nélkül 1-1-es mérlegre volt elég a G2 Esports, sokkal több kell tőlük, ha szeretnék megnyerni a nyári szezont is.

MSF vs MAD (Győztes: MSF)

Razork úgy gondolta, hogy itt az ideje egy AP Fiddlesticks jungle-nek, amihez Unsealed Spellbook rúna az ideális. A semmiből gankelt topra a lecserélt Teleportnak köszönhetően, végig hatalmas veszélyt jelentett az éllovas játékosainak számára. A MAD szaladgált a Szurdokban, mint a pók a falon, de ez a taktika csak arra volt jó, hogy néhány becsület gyilkosságot összekapargassanak. Dan Dan Gangplankje agyonverte Orome Ornnját, Humanoid rengetegszer halt, a híres bot lane duó 0-9-7-ben zárt. Nagy pofont kapott a MAD, de még mindig ők állnak a tabella élén, igaz már holtversenyben a Rogue-gal.

Elképesztően szoros a nyári szezon és a java még csak most következik. Két hetes pihenő után, július 17-én 17:15-től folytatódnak a meccsek, így a magyar közvetítés is. Addig is nézzétek az EsportGuru adásait és nyerjétek meg a 60 db RP csomag egyikét!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



League of Legends - Hihetetlen, idén még az MSI himnuszon is spórol a Riot

A League of Legends világbajnokság himnusza minden évben hatalmas figyelemnek örvend, sokszor még a játékkal nem is játszó embereknek is felkerül a lejátszási listájára egy-egy Worlds-ös zene. Az MSI himnuszára sajnos közel sem ennyire kíváncsiak a játékosok, a Riot 2019 óta most először nem is ad ki zenét a szezonközi eseményhez.