Hirdetés

Tovább gyűrűzik a NEOM fiaskó - Thorin beszólt, a Rioterek megint csalódtak valamiben

A NEOM történet még azelőtt véget ért, hogy igazán elkezdődhetett volna. Az viszont biztos, hogy hallunk még róla.

NÉZD MOST AZ ESPORTGURUN!

Dreamhack Open RMR Fall

BIG vs. Heroic

Hirdetés

A Riot Games szerdán bejelentette, hogy a LEC egyik legújabb stratégiai partnere a NEOM lesz. A hír persze egyből felkavarta a közösséget, illetve a Riot dolgozói és kommentátorai is kifejezték egyet nem értésüket. Talán az egyik leginkább harsány kritikát Indiana "Froskurinn" Black, a LEC egyik kommentátora és elemzője fejezte ki.

Ez, illetve az ehhez hasonló üzenetek egyébként elborították a Twitter hasábjait. Olyannyira, hogy a Riot átgondolta az álláspontját és egy nappal később bejelentette, hogy a megegyezés nem történik meg. 

Ezzel akár azt is mondhatnánk, hogy véget ér ez a kis intermezzo és elkönyvelhetjük, hogy a közösségnek bizony van olyan hatása, ami akár egy világcég döntését is megfordíthatja. Azonban az egész ezzel nem ér véget. Nemrég Duncan "Thorin" Shields a saját podcastjában beszélt arról, hogy szerinte a kommentátor csapat, köztük különösen Froskurinn csak frázisokat puffogtat, de igazából mégsem csinál semmit. "Ha valaki egy ilyen helyzetbe kerül, ahol ennyire nem ért egyet valamivel, akkor fel kéne mondania, egyébként nem hiteles a történet" - mondta Shields.

Streamable Video

Watch this video on Streamable.

Ezt persze Forskurinn sem hagyta annyiban és nem sokkal később meg is született a válasz. Ezek szerint az állása azért igenis veszélyben volt.

Ismét, ezzel a történet megint véget érhetne, de valami van még hátra, amiről sokat nem tudunk és lehet nem is fogunk tudni. Tegnap a Riot dolgozók Twitterje nem hallgatott el és a legtöbb bizony nem éppen pozitív üzentekkel volt tele. Annyi tuti, hogy volt egy nagyobb állomány értekezlet, ahol valami elhangzott, ami rendesen felkorbácsolta a kedélyeket.

Hogy mégis mi a helyzet, azt nem ismerjük pontosan. Gyakorlatilag csak pletykák keringenek arról, hogy mi történhetett. Talán a következő napok megadják azokat a válaszokat, amiket még nem tudunk.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Hirdetés
Hirdetés
3 db hozzászólás
 • Sziky 4 hónapja
  Imádom, hogy Thorin mindig és mindenhol megmondja a tutit...
  0 0 Válasz
 • hi_im_lobotomy 4 hónapja
  Hát... a foglalkozásom nagyjából a pénz körül forog, szóval el tudom képzelni milyen beszélgetés zajlott le. Nagyjából valami ilyesmi: 'Ha csak egy kicsit befogtátok volna, akkor ma egy rakás pénzzel gazdagabbak lennénk. Így, hogy ez a buli (ti. NEOM stratégiai partnerség) miattatok is bukós, gondolom nem bánjátok, ha a költségvetési kiesést együtt élvezzük: X% fizetéscsökkentés és X nappal kevesebb fizetett szabadság.' Vágom én, hogy a RIOT-erek ma is 'csalódtak valamiben', de ezzel segítettek kinyírni egy költségvetési csapat több hónapos munkáját (el se tudom képzelni, hogy senki nem tudott a készülő partnerségről). Az infrastruktúra lassan túlnő rajtuk és az egyezségek egyre inkább kompromisszumokkal köttetnek - ha akarják egyáltalán folytatni ezt az egészet. Amúgy meg: sorban állnak majd a csinibbnél csinibb, profibbnál profibb új arcok, akik csak arra várnak, hogy a 'belsősök' ehhez hasonló 'hibákat' kövessenek el.
  0 0 Válasz
 • hun_hetek 3 hónapja
  .......
  0 0 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés