Saját e-sport kupát indít a Scuderia Ferrari!

Saját e-sport kupát indít a Scuderia Ferrari!

Az F1 csapat éppen Silverstone-ban versenyzik, mi pedig az online megmérettetésre készülhetünk.

A koronavírus megmutatta, hogy mekkora érdeklődés is van az e-sportok iránt, még azok is leültek egy CS:GO, LoL vagy FIFA meccs elé, akik egyébként soha életükben nem követték a játékokat. De ez elmondható az autóversenyzésről is.

Több kategóriában indultak a tavasszal e-sport versenyek,  például Forma-1-ben is. Azt is láthattuk, hogy a hivatalos versenyeken kívül több pilóta is rendszeresen követhető volt Twitchen, például Lando Norris vagy Charles Leclerc. Utóbbi, a Ferrari fiatal tehetsége most új feladatot kapott, hiszen indul az olasz csapat saját e-sport kupája!

Ferrari Hublot Esports Series egy teljesen nyílt kvalifikációval veszi majd kezdetét idén szeptemberben. A regisztráció jövőhéten, augusztus 7-én kezdődik és bárki jelentkezhet a selejtezőre, aki már elmúlt 18. Az októberi PRO futamokra viszont már csak a kvalik 24 legjobb pilótája juthat be.

A döntőben pedig még inkább szűkül majd a kör. 12 pilóta kerülhet be a végső összecsapásba, ami három különböző versenyt ölel majd fel novemberben, a győztes pedig esélyt kap, hogy bekerüljön a Ferrari Driver Academy Hublot Esports csapatba.

Charles Leclerc is felügyeli majd a hónapokig tartó versenyzést, tanácsokkal, javaslatokkal látja majd el a pilótákat. A Ferrari Hublot Esports Series alatt egyébként az Assetto Corsaban mérhetik össze sebességüket és ügyességüket a versenyzők, ráadásul külön erre az alkalomra bekerül majd a játékba az új Ferrari 488 GT3 Evo!

Regisztrálni ezen az oldalon tudtok majd.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!