A Blast lesz NEOM e-sport tanácsadója

A közel-keleti város az esport világ egyik központjává akar válni, ebben segít majd a Blast.

Az utóbbi pár napban az e-sport világban nagyon sok helyről lehet visszahallani NEOM nevét. Szerdán délután a Riot bejelentette, hogy ők lesznek a LEC egyik legújabb partnerei, de csütörtök reggelre már ki is hátráltak a megegyezésből. Ennek az oka nagyon egyszerű, NEOM egy szaúd-arábiai 'projekt/terv/cég" és miután közösség és persze ismert LEC személyiségek nyilvánosan bírálták a megállapodást, a döntéshozóknak nem maradt más választásuk, mint kútba dobni a tervet.

NEOM egyébként nem egy klasszikus értelemben vett vállalat, sokkal inkább a szaúdi állam egyik projektje, ami a legújabb technológiák mekkája lehet a jövőben és emellett egy igazi turistaparadicsom is. A kormány még pár évvel ezelőtt úgy döntött, hogy más bevételi forrást is keresniük kell az olaj mellett és a Saudi Vision 2030 terv részeként egy olyan várost akartak létrehozni, ami ultramodern, az energiaszükségletét 100%-ban megújuló energiaforrásokból fedezi és gyakorlatilag egy autonóm állam a hercegség határain belül. Mohhamad bin Salman tervei alapján NEOM egy technológiai utópia lehetne, ebben pedig most a Blast segít majd. Két nappal ezelőtt a szervezet a következő bejegyzést rakta ki a Twitterre:

A tervek szerint NEOM egy virágzó e-sport központ lenne, ahol minden eszköz megvan arra, hogy bármilyen méretű versenyt, eseményt vagy bajnokságot lehessen rendezni. Itt teljesen logikus döntés, hogy a Blast részt vesz az építkezésben, hiszen a dán vállalatnak minden tapasztalata megvan, hogy végigvigyen egy ilyen vállalkozást. Jan Peterson, NEOM sportért felelős vezetője erről a következőket mondta:

"NEOM egyik célja, hogy egy olyan globális sportközponttá váljon, ami egyesíti a közösségeket, lehetővé teszi a versenyzést, olyan életstílust kínál, ami egyensúlyban van a környezettel és elősegíti az innovációt. Az e-sport a világ egyik legdinamikusabban fejlődő iparága és NEOM esetében minden feltétel teljesül, hogy a régió központja legyen ebben az iparágban. A technológiai felszereltség nem kérdés és a tervek alapján az e-sport épületeknek nem lesz párja a világon. Ezen kívül pedig szeretnénk elindítani egy akadémiát is, aminek az egyik fontos célja lesz felkutatni és tanítani a fiatal szaúdi tehetségeket."

A Blast vezérigazgatója, Robbie Douek a következőket mondta a megegyezésről:

"Az e-sport NEOM életének az egyik központja lesz és nagyszerű kijelenteni, hogy ezen mi is dolgozhatunk majd. A megállapodás A Blast legnagyobb megrendelése és jól tükrözi azt, hogy mit értünk el az iparágban, az elmúlt években. Az elmúlt időszakban sokszor bizonyítottuk, hogy képesek vagyunk olyan globális e-sport eseményeket rendezni, ami a rajongókat a képernyők mögé ülteti, illetve a csarnokokba csábítja. Azt reméljük, hogy ezt a tapasztalatot a mostani feladatunkban is kihasználhatjuk és egy virágzó e-sport világot hozhatunk létre NEOM városában."

A projekt papíron nagyon jól hangzik, de figyelembe véve az utóbbi napok történéseit és látva, hogy a közösség már most is támadja a céget ugyanazon okok miatt, amiért a LEC már kihátrált az alkuból, jó kérdés, hogy ez végbemegy-e. 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Üzlet - Ezért vagyunk oda még felnőttként is a kisautókért (X)

A kisautók a gyerekek kedvenc játékai közé tartoznak. Azonban sok felnőtt szívében is különleges helyet foglalnak el. Sokan közülünk emlékeznek arra, hogy milyen örömmel játszottunk ezekkel a szépen kidolgozott játékokkal, és hogy mennyire büszkék voltunk a gyűjteményükre.

Üzlet - Ismerjük meg a fő burgonyafajtákat!

Talán nem túlzunk, amikor azt mondjuk, hogy a burgonya az egyik legfontosabb növényünk, főként azért, mert rendkívül sokféleképpen lehet felhasználni. Alkalmas emberi fogyasztásra, fontos nyersanyaga az élelmiszer- és a gyógyszeriparnak.