Ő lehet az első valódi játékvezető, aki bekerül a FIFA21-be

Hamarosan itt az augusztus és bővebb információval is ellátja a rajongókat az EA Sports, de már most kiderült, hogy a játékvezetők terén is igazi kuriózumra számíthatnak.

A virtuális labdarúgásban egyébként - egyelőre - kevésbé számít a bíró, bár azért igyekeztek kissé variálni az AI játékvezetők döntéseit, hogy változatosak legyenek, de a játékosok nem - annyira - szokták a felmenőit szidni, mint esetleg egy valódi személy esetében. Most viszont a fejlesztők egy váratlan ötlettel igyekeznek előállni, ugyanis egy, a való életben is játékvezetőként tevékenykedő úriember is bekerülhet a FIFA21-be. Kérdés, hogy mennyire sikerülhet majd a stílusát és a döntéseit átültetni a játékba, az 52 éves szakember ugyanis elég rutinos rókának számít, főleg a Premier League-ben.

Csak a mihez tartás végett, az angol játékvezető a 2000/01-es szezon óta dirigál meccseken az angol élvonalban, és mostanra 509 mérkőzésen fújta a sípot, és ez idő alatt 1866 első, 52 második sárga lapot osztott ki. 50-szer küldött le valakit egyből súlyos szabálytalanság miatt a gyepről, és 169 büntetőt ítélt meg. Nemzetközi vizekre evezve volt már 3 világbajnoki selejtezője, de az Európa Ligában is fújt már 16 alkalommal, ahol 84! sárga mellett 5 pirosat is felmutatott.

Az angol együttesek közül az Arsenalnak vezette a legtöbb meccsét, 75-ször futott ki az ágyúsokkal együtt a pályára. Viszont nem ők a legsikeresebbek az ő jelenlétében, a Chelsea ugyanis 40 győzelmet szerzett Dean bíráskodása alatt. A legtöbbször - szám szerint hatszor - a Manchester City játékosát állította ki, és a legtöbb tizenegyest a Manchester United fújta be. Legutóbb egyébként az Arsenal 3:2-es Watford elleni siker alkalmával szaladgált a gyepen, lapot nem villantott, és mindkét félnek ítélt büntetőt. Az Arsenal kihagyta, míg a Watford belőtte. 

Egy alkalommal a Tottenham és az Aston Villa összecsapásán, mikor Mousse Dembelé gólt szerzett, olyan vehemenciával és kéztartással szaladt, valamint mutatott a kezdőkörre, hogy sokan azt hitték ő is a gólt ünnepli. Talán kevesen tudják róla, de ő folyamatosan igyekszik képezni magát, tehát ha rossz döntést is hozna, akkor kielemzi a helyzetet és az edzőjének a tanácsát is kikéri, mert nem akarja elkövetni ugyanazokat a hibákat a következő héten. Egy dolgot érdemes még tudni róla, bár ez a FIFA játékosokat aligha érinti majd, nem igazán szereti szarkasztikus futballistákat, egy  Portsmouth–Arsenal összecsapáson például Mattéo Guendouzine-nek osztott ki sárgát azért, mert egy színpadias mozdulattal helyezte el a szabadrúgásnál a labdát. 

Egy szó, mint száz, valószínűleg nem lesz különösebb jelentősége az ő jelenlétének, de azért mindenképp jó látni, hogy az EA Sports igyekszik minél autentikusabbá varázsolni az első számú labdarúgó szoftvert. Augusztusban tehát jönnek a bővebb bejelentések, az EA lerántja a leplet a karrier módról, a VOLTA-ról, a Pro Clubsról, illetve az Ultimate Teamről is szép lassan. A FIFA21 egyébként már előrendelhető, és az előzetes hírek szerint nem szeptemberben, hanem október 9-én jelenik meg PC-re, PS4, PS5, Xbox One és Xbox Series X-re.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!