Az öt legnagyobb átverés, avagy óriási különbségek az előzetes és a végleges játék között

Az öt legnagyobb átverés, avagy óriási különbségek az előzetes és a végleges játék között

A Ubisoftnál például biztos, hogy minden szótárból ki van húzva a grafikus visszafejlődés.

Nem minden a grafika, számtalan remek játékot láttunk már az évek alatt amik nem tudtak vagy egyszerűen nem is akartak minket meggyőzni a csilivili grafikájukkal. Ettől függetlenül mindig meg akad a szemünk az előzeteseken, amik láttán keresnünk kell az állunkat. Sajnos sok olyan eset is volt, amikor az előzetes egyszerűen megtévesztő volt, átverte a játékosokat hiszen a végleges program köszönőviszonyban sem volt az abban látottakhoz képest. 

Rainbow Six: Siege

A Ubisoft különösen szeretett a 2010-es évek első felében túlozni, ez alól nem volt kivétel korunk egyik legnépszerűbb e-sportja, a Rainbow Six: Siege sem. És félreértés ne essék, az R6S korántsem csúnya, pusztán csak közelében sincs annak, mint amit anno ígértek nekünk. Az első előzetesben lenyűgözőek voltak a fények, az árnyékok és a karakterek animációi is. Ehhez képest a ma ismert R6S egyszerűen statikus, élettelen.

No Man's Sky

Regéket tudnának zengeni a csalódott No Man's Sky játékosok. Kell-e annál több, hogy a megjelenést követően a készítők, a Hello Games vezetője is beismerte, hogy hazudtak. A textúrák, az effektek sem voltak olyan szépek, mint ahogy azokat az előzetesben láttuk, de a legnagyobb baj a bolygók és az élőlények legenerálásával volt. Egy óriási, egyedi és izgalmas galaxist felépíteni nem egyszerű dolog és ebbe a Hello Games bicskája is beletört. Mentségükre legyen mondva, ma már egészen remek játék a No Man's Sky ami mind tartalomban, mind megjelenésben még le is körözi az előzetesekben látottakat.

Killzone 2

A PS3 egyik, ha nem a legnagyobb botránya volt a Killzone 2 E3-as bemutatója. 2005-öt írtunk és a Killzone második része olyan elképesztő előzetessel mutatkozott be, hogy alig hittünk a szemünknek. A textúrák, az animációk, a füst effektek, a robbanások, a lángcsóvák, mind-mind már a következő generációt vetítették elénk, pedig a bemutatón állították, hogy mindez valós és igazi játékmenetről van szó, nem pedig egy előre rendelet videóról. Később persze kiderült, hogy ez hazugság, a gameplay ettől fényévekkel elmaradottabb volt.

Watch Dogs

Ismét a Ubisoft háza táján vagyunk és ismét egy túlzó előzetesről van szó. Ezúttal nem a Rainbow Six, hanem az első Watch Dogs esetében volt megtévesztő az E3-as demo. Lenyűgöző volt a trailer látványvilága, de egyben gyanús is. Egyszerűen nem hittük el, hogy a végleges program is ilyen parádésan nézhet majd ki és igazunk is lett. Bár megjelenésekor nem volt csúnya a Watch Dogs, csalódást keltően statikus volt, ma pedig már elmondhatjuk, hogy rettentően rosszul öregszik a játék és sokszor szimplán csúnya.

Alien: Colonial Marines

Talán ez volt az első igazán nagy botrány egy játék előzetesével kapcsolatban. Nem elég, hogy vizuálisan sem hozta azt amit ígértek, a játék minden elem katasztrofális volt. Óriási volt a felháborodás, többen be is perelték a készítőket és a stúdiót is, a Gearboxot és a Segát is. A legtöbb játékos persze peren kívül megegyezhetett a másik féllel, de a Segának így is meg kellett jelenítenie a játék összes promóciós képén és videóján, hogy a végleges program nem tükrözi az előzetesben látottakat. Az már csak hab volt a tortán, hogy a játék minden elemében hitvány volt.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!