"A legjobb e-sport csapattá szeretnénk válni" - újabb sportklub az e-sportban

Két fronton is elindulnak, a Pro Clubs csapat mellett az első 1v1 játékosuk is megvan már.

A Zalaegerszegi Torna Egylet, vagyis a ZTE úgy döntött, hogy nem halogatja tovább a dolgot és beszáll az e-sport világába. Talán nem meglepő módon először FIFA fronton erősítettek, a Team Pleague Pro Clubs csapat leigazolása mellett 1v1-es játékosuk is lett rögtön. Elég erős együttest vettek a szárnyaik alá, hiszen a PLG az előző K&H MNEB HPCL szezonjában az ötödik helyet csípte meg, miután 35 pontot szereztek 22 mérkőzésből. Már az elmúlt időszakban is nagyon motivált és sikerre éhes gárdáról beszélhetünk, és most Garaba Roland, szakosztályvezető és a csapat edzőjének elmondása szerint még magasabb szintre érhetnek egy ilyen klub segítségével. Nem titkolt céljuk, hogy az egyik legjobb e-sport csapattá szeretnének válni a jövőben, bár ehhez még azért hosszú út vezet. Alapvetően egyébként elgondolkoztak arról is, hogy egy teljesen a nulláról építsenek fel egy ütőképes keretet, de rögtön az első osztályban való részvétel egy nagyon kecsegtető lehetőséget jelent, hogy megmutathassa magát a csapat. Az interjúból még az is kiderült, hogy a Pro Clubs mellett rögtön 1v1 játékossal is bővültek, illetve az sem kizárt, hogy a következő években másik játékok felé is nyitni fognak majd. Egyébként az új sportklub e-sport részlegének bemutatkozására már nem is kell olyan sokat várni, hiszen egy fiesztán, augusztus 8-án már ott lesznek a srácok a ZTE Arénában.

Jó néhány sportklub már bekapcsolódott az e-sport vérkeringésébe. A ZTE miért pont most gondolta úgy, hogy érdemes belevágnia a dologba?

"A ZTE már egy ideje figyelte az eseményeket, és tervezték is, hogy beszállnak és csapatot indítanak, de nem volt rá eddig idejük és kapacitásuk, néhány hete azonban megkerestem őket és rábólintottak az együttműködésre."

Hogyan sikerült eldönteni, hogy melyik csapatot karolják fel?

"Az előző szezont a Team Plague együttesénél fejeztem be, és remek szezont futottunk. Minden adott itt, hogy sikeresek legyünk, egyetlen egy dolog hiányzott, az pedig egy ZTE kaliberű klub. Tele ambíciókkal és motivációval."

Egy másik csapat átvétele a célravezetőbb egy teljesen új FIFA együttes felépítésénél?

"Az első napokban sokat gondolkodtunk rajta, nyílván szebb és nagyobb büszkeség, hogyha a 0-ról tudunk valamit felépíteni, de eredményt szeretnénk és egy ZTE névnek az első osztályban van a helye."

Milyen célokkal vág neki a ZTE a FIFA Pro Clubs vonalon?

"Természetesen az előző szezonhoz hasonló jó eredmény a cél, a bajnokságban a dobogó közeli helyek megszerzése, és a Bajnokok Ligájában pedig minél tovább jutni."

Lehet már tudni, hogy ki/kik lesz/lesznek az 1v1 játékosok?

"Ami már biztos, hogy Erdei Tamás lesz az egyik ilyen játékosunk, aki jelenleg a Pro Clubs csapatunk védelmének oszlopa. Terveink között szerepel egy vagy akár több játékos szerződtetése, többek közt szeretnénk zalai kötődésű játékost is."

Csak virtuális sport vonalon lesz érdekelt a ZTE vagy más játékokban is szeretnének saját csapatot indítani? Ha igen, mely játékokra gondoltak?

"Ez még a jövő zenéje, de biztosak vagyunk benne, hogy a FIFA játéknál vannak nagyobb piacok, közösségek, amiket szeretnénk meglovagolni. Ilyen például a PES játéka is."

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!