Harcművészek mutattak be néhány hajmeresztő bunyós mozdulatot a Street Figher V játékból

Harcművészek mutattak be néhány hajmeresztő bunyós mozdulatot a Street Figher V játékból

Néhányat nem teljes mértékben valósítottak meg, de mindegyiket megcsinálták a harcművészek, látványos bemutató kerekedett belőle.

Az elmúlt években sokat fejlődtek és jóval népszerűbbé is váltak a virtuális bunyós játékok. Elég csak a Tekken, Mortal Kombat vagy a Street Fighter szériára gondolni, és sokaknak máris megdobban a szívük egy-egy jó meccs vagy király kombóra gondolva. Az biztos, hogy nagyon látványos, és időnként már sci-fibe illő mozdulatokat és verekedéseket lehet látni ezekben a játékokban, de azért ne felejtsük el, hogy a karakterek technikáit valódi harcművészetekre építették fel a fejlesztők. Mint kiderült, a harcművészeteket behatóbban ismerők és űzők között is vannak rajongók.

Most egy hétszeres világbajnok hölgy, Gemma Nguyen és egy másik elképesztően képzett harcművész, Noah Fleder tett egy kísérletet arra, hogy a Street Fighter jó néhány ikonikus mozdulatsorát a valódi életben is megcsinálják, persze ügyelve egymásra.

Olyan ütésekről és rúgásokról van szó a videóban, mint Cammy Axle Spin Knuckle (V-Skill 1), Ryu axe rúgása, Chun-Li Lightning Legs, Ken előre dobása, Karin hátra dobása, Zangief hátra hajítása, Chun-Li upward rúgása, F.A.N.G hátra dobása, Cammy előre dobása, Ryu Hurricane rúgása (light), Karin előre dobása, Ken Dragon Punch, Zangief headbutt (fejelés), Karin's Mujinkyaku, F.A.N.G előre dobása, és Zangief Screw Pile Driver.

Gemma egyébként óriási rajongója a játéknak, és leginkább Chun-Li elsőszámú fanja. Alig várta, hogy bemutasson tőle is néhány mozdulatot, főleg a Lightning Legs-re elkeresztelt rúgás sorozatot. Nem keveset gyakorolta, és mutatta már be korábban is, bár azért nem árt hozzátenni, hogy az a gyorsaság, mint, ami a játékban is látható nem igazán kivitelezhető a valóságban. Hozzátette azért a videóban, hogy ezeknek a mozdulatoknak a nagyrésze valódi harcban egyszerűen kivitelezhetetlen, túl összetettek és eleve nem egyszerű még egy bemutató alatt sem végigcsinálni őket. Ezért volt jó látni, hogy Gemma és Noah nagyságrendileg teljes egészében le tudta utánozni a játékban látottakat.

Különösen F.A.N.G dobásaira mondták azt, hogy különösen ostobák. A térd használata az ellenfél mögé kerülve, hogy földre vigye a másik igazán viccesnek tűnt számukra. Zangief levegőben megpördülő, majd a földbe belecsapódó mozdulatát pedig teljes mértékben a sérülések elkerülése végett csak alapjaiban modellezték le, de még így is elképesztő lenne, ha valakit teljes erővel ilyen módon küldenek a földre.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!