A Minecraftban még a Doommal is lehet játszani

A Minecraftban még a Doommal is lehet játszani

Ha esetleg a Minecraft nem kapcsolna ki teljesen, akkor egy kis démon irtás mindenképp üdítő lehet.

A Minecraft világa meg kell hagyni lenyűgöző. Van, aki szereti és elvarázsolja, és akadnak olyan, akik nem igazán kedvelik, no meg persze egy réteget teljesen hidegen hagy ez a játék. A maga nemében viszont egy mestermű, ezzel nem nagyon lehet vitatkozni. Nevezhetjük akár a modern legónak is, így a virtuális térben gyakorlatilag a program segítségével lassan bármit meg lehet építeni vagy létre lehet hozni. Nem is olyan rég arról számoltak be, hogy magát a Minecraftot azt a játékok belül lehet játszani. Elsőre talán furán hangzik, de tényleg működött, és most egy újabb mérföldkőhöz érkezett a szoftver.

A Doom az egyik, ha nem a legismertebb FPS játék a világon. Kultikus lövölde, és még az új generációnak is van fogalma róla, mit is takar ez a cím. Az első része már 27 éves, de a mai napig gyártanak hozzá folytatás és sok más belsőnézetes lövöldözős játéknak jelentett vagy jelent inspirációt. Egy ideje azonban elindult egy trend, miszerint az első részét különböző kütyükön igyekeznek működésre bírni, ezért lehetett látni az elmúlt években olyat, hogy számológépen és egyéb eszközökön is lehetett tolni a Doomot egyeseknek hála. Most viszont ezt sikerült egy újabb szintre emelni.

Egy fáradt nap után az ember, ha már leül a Minecraft elé, akkor sok lehetősége van, hogy miként szeretné eltölteni a kikapcsolódását. Lehet ritka cuccokat gyűjteni, vagy építkezni, mobot gyakni, viszont mostantól már a Doomást is fel lehet venni a palettára. Egy új mod segítségével ugyanis a retro PC-s játékot már lehet futtatni és tolni a Minecraftban.

Egy modder, név szerint delta2force, aki létrehozott VM Computers segítségével egy VirtualBox-ot, és ezt használja a Minecrafton belül a Windows 95, illetve a Windows 98 operációs rendszerek elindításához. Miután valaki telepítette a modot, még meg kell rendelnie a PC-jét a játékban. Kicsit bonyolultnak hangzik, de azért nem ilyen vészes a helyzet. Jó néhányan már meg tudták csinálni és bizony összehozták az asztali számítógépet, amely képes volt a Doom futtatására. És nem csak kérkedtek vele, hanem bizony meg is mutatták a közösségnek, hogy tényleg nem zsákbamacska a dolog. Vegyük például az egyik reddit felhasználót, uDrunkMate-t, aki hatalmas szívességet tett a többieknek azzal, hogy bebizonyította, hogy a Doom valóban fut a Minecraftban:

I played DOOM in Minecraft with VMComputers mod. from r/Minecraft

Egy nap talán is eljöhet, hogy egy Crisis vagy Far Cry is játszhatóvá válik a Minecraftban, de ez a nap azért még jócskán odébb van.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!