Elmaradt a meccs a fehérorosz tüntetések miatt

Elmaradt a meccs a fehérorosz tüntetések miatt

Érdekes módon, az elnökválasztás alatt pont gyenge volt az ország internetje. 

Bár a Major és több nagy verseny is előttünk áll még, nem tudjuk még biztosra, hogy melyik lesz hosszú hónapok után az idei első LAN. A decemberi FunSpark ULTI azonban biztosan LAN versenyen lesz, legalábbis az eddigi tervek szerint. Persze nem ez lesz az év versenye, de azért a meghívottak között már ott a Furia, a selejtezőkben pedig olyan csapatokat látunk, mint a Dignitas, a Cloud9 vagy éppen a Nemiga.

Az a Nemiga, akik egyébként fű alatt, de belőtték magukat a HLTV top 30-ba is, tegnap viszont nem tudtak kiállni. A c0ntact ellen kellett volna játszaniuk a FunSpark ULTI EU selejtezőjében,a  többségében fehérorosz csapat viszont egyszerűen nem tudott szerverre lépni,méghozzá egy rendkívül meglepő indok miatt.

Fehéroroszországban a hétvégén tartották meg  a legfrissebb elnökválaszt, ami finoman szólva is érdekes körülmények között zajlott és még inkább érdekes eredménnyel zárult. Politikai elemzés nélkül is el lehet mondani, hogy a már 26 éve az ország élén álló Alekszandr Lukasenko közel sem a demokrácia szellemében vezeti országát, ennek pedig már évek óta hangot is adnak az ellenzékiek. Lukasenko most is körülbelül 80%-os győzelmet aratott, tüntetések pedig jelen pillanatban is zajlanak az ország több városában, ráadásul az emberek dühét a koronavírus okozta gazdasági nehézségek is hevítik.

Az is felettébb furcsa, hogy a választások ideje alatt, hogyhogy nem használhatatlan volt az országban az internet, így a Nemiga játékosai sem tudtak játszani. Lollipop21k, a Nemiga egyik játékosa adott erről hírt Twitteren. Szerencsére a szervezők rugalmasak voltak, nem kellett a Nemigának feladni a mérkőzést, helyette eltolták azt három nappal későbbre.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

a borítóhoz használt kép forrása: azonnali.hu

Kövess Minket!