A DreamHack már biztosan nem tart LAN-t idén

A DreamHack már biztosan nem tart LAN-t idén

A koronavírus okozta veszély miatt sajnos bejelentették azt, amitől féltünk.

Ebben a pillanatban is tart a DreamHack Open Summer, amit persze magyar kommentátorokkal követhettek az Esport1 TV adásán. Pedig az év elején még nem is volt betervezve ilyen verseny, helyette a már megszokott DH versenyeket vártuk, a világ különböző pontjairól.

Sajnos erről le kellett mondanunk és úgy tűnik, hogy az újfent erősödő COVID-19 járvány miatt az év hátralévő részében sem DreamHack LAN verseny. A DH kénytelen átalakítani a versenynaptár maradékát, így több esemény is elmarad, eltolódik.

A döntés összesen öt versenyt érint, nem lesz idén DH Rotterdam, DH Hyderabad, DH Atlanta, DH Winter és DH Madrid sem. Ezek a versenyek mind jövőre, 2021-re tolódnak, 2020 második felében pedig többek között valami olyasmire számíthatunk, mint a mostani DreamHack Open Summer, vagy a nemrég véget ért DreamHack Showdown.

"A DreamHack célja az, hogy a legjobb élményt nyújtsuk az eseményeinken, ehhez pedig az is kell, hogy a különböző fesztivál hétvégéken a világ minden tájáról érkezzenek látogatók, nézők. Soha nem kellett még ennyire átszervezünk a naptárat, de különös időket élünk és a közösség valamit a dolgozóink egészsége a legfontosabb." - mondta Marcus Lindmark, a DreamHack társ-vezérigazgatója.

Az is biztos már, hogy a DreamHack szervezi az őszi RMR eseményt, ahol az európai csapatok gyűjthetnek majd további pontokat és reménykedhetnek abban, hogy összpontszámuk elég lesz majd ahhoz, hogy kijussanak a Majorre. A verseny időpontját is tudjuk már, október 13. és 18. között kerül megrendezésre, további részleteket pedig az elkövetkező hetekre ígérnek a szervezők.

Persze arról továbbra sem mond semmit a Valve, hogy mi a helyzet a Major brazil helyszínével, de reménykedjünk benne, hogy 2020 egyetlen Major tornája nem lesz online és nem csúszik át jövőre, ahogy oly sok másik verseny.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!