Cantona mellett 2 újabb legenda is a FIFA21 Ikonjai között

Cantona mellett 2 újabb legenda is a FIFA21 Ikonjai között

Augusztus nem szól másról, mint a FIFA21 kapcsán az újdonságok felfedéséről, és most a FUT rajongói örülhetnek a bejelentésnek.

Minden évben megkapják az új játékot a FIFA rajongók, és ez két dolgot eredményez. Az egyik, hogy jönnek az ígéretek, az újítások, amivel lázban tartják a közösséget. A másik pedig, hogy egy-két módosításon kívül szinte minden marad a régiben. De talán az idén ez megváltozik, hiszen a next-gen verzió is úton van, valamint az Ultimate Teamben is frissítés várható. Kezdetnek például az EA Sports elmondta, hogy minden eddiginél nagyobb számú Ikont szeretne bepakolni az új epizódba. Ennek apropóján az egyik trailerükben ott virított Eric Cantona, most pedig két újabb nagyágyút fedtek fel.

Az Ikonok igazából a játéksorozat egyik különlegességének számítanak még az Ultimate Teamen belül is. Nem tartoznak már egyik bajnoksághoz sem, és bizony olyan legendák kapnak ilyen lapot, akik valamilyen módon hatással voltak a futballra. Általában három verziója van egy Ikonnak, amely meghatározó korszakukra igyekszik utalni. A Base, Mid és Prime közül legtöbbször az utóbbi adja a legerősebb értékeket ezekhez a labdarúgókhoz, bár meg is kérik sokszor az árukat a piacon épp emiatt.

Az egyik ilyen újonnan bejelentett sztár nem más, mint Xavier "Xavi" Hernández Creus, akit a legtöbben a Barcelonából ismernek. Ez nem véletlen, mivel azon kevesek közé tartozik, akik szinte egész pályafutásukat egyetlen klubnak szentelték. 1997-ben mutatkozott be először a Barcelona B csapatában, majd ott 2000-ig tartották számon, miközben 1998-tól kezdődően már a felnőtt együttesben is pályára lépett időnként. Egészen 2015-ig segítette a katalánokat, majd 35 évesen Katarba szerződött és az Al Saddnál vezetett le. Itt 2019-ig rúgta a bőrt, mielőtt átvette volna a vezetőedzői pozíciót. A Barcelonában 767 mérkőzésen öltötte magára a csapat szerelését, itt 85 gól mellett 185 asszisztot hozott össze. A Transfermarkt szerint egyébként a középpálya minden posztján játszott karrierje során, egyetlen egyszer még a bal oldalra (LM) is nevezték - a Wisla Krakow elleni BL selejtező harmadik körében kapta ezt a szerepet még 2001-ben. Eredményeit tekintve - csak hogy néhányat megemlítsünk - többszörös spanyol bajnok, a Bajnokok Ligája serlegét négyszer emelhette a magasba, de összejött a világ és Európa-bajnoki arany is - utóbbi kétszer. 2008-ban őt választották az Eb legjobb játékosának.

A másik bejelentett játékos Angliából lehet ismerős, Peter Cech ugyanis sok-sok éven át szolgálta a Chelsea együttesét. Ő valamivel több csapatban megfordult, mint spanyol "kollégája", a kékek mellett játszott az Arsenalban - innen vonult vissza 2019-ben -, de feltűnt a Stade Rennais FC, AC Sparta Praha és az FK Chmel Blsany-ban is. Angliában összesen 633 alkalommal védte a kaput, ebből 494-szer a Chelsea szerelésében. Egyetlen alkalommal állították ki őt pályafutása során hálóőr létére, méghozzá 2009-ben egy Wigan elleni idegenbeli találkozó során. Mérkőzéseinek majdnem felén (754 meccs / 334 gól nélkül lehozott mérkőzés) viszont nem kapott gólt. Nem csak a remek teljesítménye miatt maradt emlékezetes játékos, nagyon sokáig ugyanis egy "sisakkal" a fején védte a kapukat. Ennek története 2006-ra nyúlik vissza, október 14-én a Reading ellen szenvedett brutális sérülést. Stephen Hunt találta el a fejét a térdével, aminek következtében kisebb agyrázkódást szenvedett és több percig ápolni kellett a pályán. Nem tudta folytatni a játékot, és később koponyatöréssel műtötték meg, ráadásul az orvosai később arról számoltak be, hogy akár meg is halhatott volna ettől az ütéstől, szóval nagy mázlija volt. Azt javasolták neki, hogy jó ideig ne lépjen pályára, és ezt nagyjából megfogadva egészen 2007. január 20-ig pihent. Ezt követően a Liverpool ellen újra feltűnt a kapuban egy speciális fejvédővel, amit egy új-zélandi, főleg rögbi-felszereléseket gyártó cég készített el direkt az ő részére.

Ti kiket látnátok még a FIFA21-ben az Ikonok között?

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!