Majd 3 évtized után távozik a Capcom egyik ikonikus alakja

Majd 3 évtized után távozik a Capcom egyik ikonikus alakja

Yoshinori Ono a Capcomnál olyan legendás játékért felelt, mint a méltán híres és sikeres Street Fighter franchise, de részt vett más projektekben is.

Most azonban egy nagyon komoly bejelentest tett, hiszen majd 3 évtized után int búcsút az egyik legnagyobb keleti játékfejlesztő cégnek. Twitterre pakolta ki a bejegyzését, amiben részletesen kifejti, hogy miért döntött a távozás mellett.

"Nagyon régóta voltam tagja a Street Fighter franchise fejlesztőcsapatának, akikkel átéltem jó és rossz pillanatokat egyaránt. 2013 után sikeresen alapoztuk meg a Capcom Kupát, és ez a játékosok nagy részének jelentett nagy lehetőséget, valamint tőlük és az egész FGC-től hatalmas támogatást kaptunk. A munkatársak továbbra is mélyrehatóan törődnek majd a Street Fighter szériával, hogy megmaradjon vezető verekedős játékként. Kár, hogy egy valódi "Shoryuken-t" nem sikerült a közösséggel együtt összehoznunk, de köszönök mindent nektek és a munkatársaimnak is. Óriási élmény volt."

Legalább egy teljes generáció nőtt fel a Street Fighter franchise megszületése óta, hiszen az első epizód 1987-ben látott napvilág, Ono azonban csak 1998 óta dolgozott a projekten.

Először a Street Fighter Alpha 3-mal került kapcsolatba, ekkor hangmenedzserként volt jelent, a későbbiekben pedig a Street Fighter IV-től kezdve producerként vett részt a munkálatokban. Ez idő alatt pedig még olyan címeknél látta el tanácsokkal a fejlesztőket, mint a Devil May Cry, a Dino Crisis 2, számos Resident Evil, Onimusha, Dead Rising és Monster Hunter. A Capcomnál töltött pályafutása 5-10 évében azonban egyértelműen a Street Fighter volt számára a legfontosabb, mindent beleadott, hogy a lehető legnagyobb sikerre vezesse ezt a címet. Legfőképpen az e-sport részét tekintette elsődleges feladatának, hiszen folyamatosan kommunikált a közösséggel, egyre több rendezvényt szerveztek vagy segédkeztek benne és a játékosoknak is igyekeztek minél több lehetőséget biztosítani. 27 évnyi szolgálat után viszont elköszön egykori munkáltatójától. A bejegyzésben nincs információ arról, hogy mi az oka a távozásának, de egyes belső értesülések szerint nézeteltérés miatt döntött úgy, hogy elhagyja a vállalatot. Nem tetszett neki ugyanis az az út, amerre terelték volna a Street Fighter szériát. Mi is és ő is érdeklődve figyeli, hogy merre halad majd a bunyós játékok atyja, és kíváncsian várjuk mit hoz a Street Fighter 6.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!