Karnyújtásnyira volt a Budapest Five az IEM New York zárt selejtezőjétől

Nem lett meg a zárt kvali, de az utóbbi hónapok legjobb meccseit játszotta a BP5.

A csapatok és a szervezők is gőzerővel készülnek már az őszi IEM New Yorkra, ami bár online lesz, az amerikai és a CIS csapatoknak legalább RMR pontot ér majd. Ettől függetlenül persze lesz egy EU divízió is, ahol tegnap már a nyílt selejtező kezdődött el.

A K&H MNEB második szezonját megnyerő Budapest Five részt is vett rajta, ráadásul egész szép eredményekkel. A zárt kvali sajnos nem jött össze, ehhez a top 2-ben kellett volna végezni, de a hajnali órákban a legjobb 8 közül esett ki a magyar csapat.

A Lyngby Vikings állta utunkat, de előtte azért sikerült odapörkölni több nagy csapatnak is. A legjobb 32 között az Apeks alakulatát kaptuk el, méghozzá nagyon. 16-5-re nyert a BP5 Mirage-on.  Utánuk jött a lengyel AGO, akik egyébként már a HLTV ranglistájának 38. helyén állnak. Szoros meccs volt, de a hosszabbítást követően a magyar csapat örülhetett Trainen (19-17). Ezzel végre begyűjtött néhány szép győzelmet a Budapest Five, hiszen az elmúlt hetek sorozatos Home Sweet Home kupái nem sikerültek túl jól, de az olyan meccsek, mint az AGO vagy az Apeks elleni, talán most mentális boostot is adhat a csapatnak.

A zárt selejtezőért még 5 csapat van játékban, az OG pedig meghívást kapott, így NBKék biztosan ott lesznek a kvali következő szakaszában. Kiosztották egyébként a főesemény meghívásait is, az európai mezőnyben biztosan szurkolhatunk majd a fnaticnak, a G2-nak, a Vitalitynek, a BIG-nek, a FaZe-nek és a Complexitynek is.

az észak-amerikai meghívottakat is ismerjük már (forrás: hltv.org)

Addig még van pár hét, de ma sem maradunk nemzetközi CS:GO verseny nélkül. Folytatódik a DreamHack Open Summer, délután 16 órától a B csoport nyitómeccseinek győztesei játszanak.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!