LoL: Bizonyítékokkal támasztják alá, hogy fiókokat osztanak meg a streamerek

LoL: Bizonyítékokkal támasztják alá, hogy fiókokat osztanak meg a streamerek

A smurfing nem működhetne ennyire jól, ha nem lennének boosterek, akik szintezik a fiókokat.

Elege lett egy Reddit felhasználónak abból, hogy a legtöbb népszerű streamer a sokadik smurf fiókját próbálja feltornázni Challengerbe tartalomgyártás címszó alatt. Már maga a "törpikézés" kifejezetten ártó a közösség egészére nézve, de ennél súlyosabb dolgok is meghúzódnak a háttérben. Ebbe a szabályszegő kategóriába esik bele TFBlade is, akinek a fiókmegosztását bizonyítékokkal lehet alátámasztani.

A lebuktató adatok megszerzéséhez teljesen nyilvános forrásokat használt fel a LoL rajongó, ezért ne legyenek kétségeitek afelől, hogy tényleg megtörtént TFBlade fiókjain az "account sharing".

Proving "Smurf to challenger streams" are on shared accounts from r/leagueoflegends

Az LPP-ből kitiltott ex-profi egy időben három fiókján is mérkőzést játszott, ami valószínűleg lehetetlen, ha tényleg ő irányította mindhárom játékban lévő hőst. Ez azt jelenti, hogy megkért valakit, vagy fizetett valakinek csak azért, hogy a következő smurf accját szintezze fel bot mérkőzéseken. Ez a boost természetesen alapjaiban rúgja fel a Riot Games által lefektetett szabályokat. Hogy lesz-e bármi következménye a leleplezésnek, azt a jövő eldönti. Valószínűleg nem TFBlade az egyetlen, aki tényleg így szerez magának minél több fiókot, amelyekkel aztán toxikus közvetítéseken mutathatja be, hogy milyen izgalmas élmény 2-3 ligával alacsonyabb szintű játékosok ellen helyt állni.

Jogosan merülhet fel a kérdés, hogy miért nem vesznek a streamerek is mástól fiókokat, ahogy az egyébként elég népszerű a mai világban. Valószínű, hogy ez is megtörténik a háttérben, azonban a fiókokkal való kereskedés is tiltott, nem csak a boostolás és a megosztás, ezért nem verik nagydobra az ilyen üzleteket.

Ha nemcsak olvasni szeretsz a LoL-ról, hanem néznél is közvetítéseket, akkor mindenképp kapcsold be az EsportGuru adásait! 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Partnereink ajánlata

Gamestar

  • Kekw 3 éve
    Nem hiszem el, hogy ilyen sokáig tartott ezt a cikket megírni. Mindenki tudja, hogy nem sajátkézzel húzzák az accountjaikat, legyen szó RATIRL-ről, TFblade-ről, vagy IWD-ről amikor újat kezd. Tekintve, hogy 8-10 órát streamelnek legtöbb esetben, nem hiszem, hogy van olyan ember aki elhiszi, hogy ők szintezték az accountokat. Csak azt nem értem, hogy nap mint nap nézed a kedvenc streamered, és egyszer csak egy olyan köztudott dolog miatt akarod hűvösre tenni, amivel igazából senkinek sem ártott, esetleg a botoknak akiket megvert valaki más. Azért néha elkellene gondolkozni, hogy mielőtt rossz színben állítunk be valakit, végiggondoljuk az egészet. Nem hiszem, hogy aki húzza az accját árt a botoknak miközben fejlődik, de azt sem gondolom, hogy Blade ranked meccseket boostol, hisz utána csak ő használja azt a karaktert. Persze tudom, hogy büntetendő, és illegális, de ilyenkor elgondolkozhatna rajta mindenki, hogy szerinte a RIOT Games nem tudott róla? Nem tud az egyik legnagyobb streamerjéről, hogy honnan van az accountja vagy épp mit csinál a lolban?
    0 4 Válasz
    • hi_im_lobotomy 3 éve Kekw
      Nos. Igen. Ütközik az EULA-ba. Ez veti fel a legfőbb kérdést. Kinek árt? Hát mondjuk vegyük azt, h random barátunk agyonlő valakit, nem árt vele csak a lelőtt delikvensnek, meg közvetetten a családjának. Mégis... egy szabályzatnak köszönhetően fogják a hatóságok és kiemelik a közösségből... kb. örökre. Más a helyzet mondjuk, ha tök menő volt a srác, meg sok pénzt hozott az államnak (valahogy - mindegy hogy, csak hozta), akk rögtön indul a maszatolás, elsikálás, falazás és hipp-hopp: random barátunkkal enyhe, de azért határozott példát statuálnak... a lényeg: megbánja, amit tett és a múlté az egész ügy. Primus inter pares? Első az egyenlők közt? Lényegében (wiki): olyan személy, csoport, ritkábban tárgy, amely ugyan egyenrangú a többiekkel, de valamely tulajdonságában, értékében mégis kiemelkedik a többi hasonló társa közül - megbecsülést jelent viselőjének, azonban jogilag nem ad több jogot vagy kiváltságot. Tehát nem első az egyenlők közt, hanem de facto törvényen kívüli, vagy még inkább felette áll annak. Tehát a kérdés: vajon miért is kell nekem gyakorlatilag light-admin joggal rendelkező playerekkel egy szerveren játszanom? Sy for the long post. Here is some potato: °°°°°°.
      0 0 Válasz
      • Kekw 3 éve hi_im_lobotomy
        Teljes mértékben egyetértek azzal amit írtál, csak éppen ezt nem egy videójátékkal kapcsolatban szokták megbeszélni. Amiről te beszélsz az mindenhol jelen van, így működik az emberiség. Fair vagy sem, sajnos ez van. Az, hogy light-admin jogai vannak vagy sem, nem nekem kell eldönteni és nem is akarom. (Persze jöhetne a kérdés, hogy neki vannak-e egyáltalán light-admin jogai vagy van-e akkora mind egyeseknek, hisz pont őt többször kitiltották egymástól mondjuk független helyekről, míg más e-sportoló ugyan ilyen bűnnel kevesebbet kapott). Kicsit furcsának találom, hogy emberi életeket hozol kapcsolatba egy 30-as szintre felhúzott karakterrel, az eljárás ugyan az lesz valószínűleg mindkettő kapcsán, azonban a bűn mértéke nem, és ezt is szemmel kell tartani.
        0 1 Válasz
      • Kekw 3 éve hi_im_lobotomy
        Gyilkosság, betörés, drogkereskedelem, egyszerű lopás, egész népek lemészárlása, a közös bennük, hogy ütköznek a törvénnyel. Viszont nem ugyan úgy bűntetjük őket mint esetenként, mint emberenként. Szerencsére én is tisztában vagyok azzal, hogy milyen világban élünk, azonban el kell tudni határolni a valóságot a videójátéktól, mint ahogy a munkát szokták az otthontól.
        0 1 Válasz
  • Kekw 3 éve
    Idézek kedves Loemifar cikkjéből: "Valószínűleg nem TFBlade az egyetlen, aki tényleg így szerez magának minél több fiókot, amelyekkel aztán toxikus közvetítéseken mutathatja be, hogy milyen izgalmas élmény 2-3 ligával alacsonyabb szintű játékosok ellen helyt állni." Kicsit utána néztem helyetted, mert látom nem sok időt fordítasz az olvasóidra, hogy correct és megbízható forrás legyél. TFBlade körülbelül 20-25 meccset játszik abban a ligában amit te említesz. Utána habár silver a rangja, az MMR-je miatt diamond playerekkel dobja össze. Viszont a diamond playerekkel összedobhatja ugyan úgy mintha Master/Grandmaster/Challenger accounton játszana, tehát ezzel sem árt nekik. Persze ő sem azért játszik alacsonyabb ligákban, mint sok más streamer sem, mert izgalmas, hanem azért mert nem tudsz diamond mmr-ről elindulni, hacsak nem Riot 'esport' accountod van. A toxicus részt nem tagadom, néha valóban toxic, de az esetek 95%-ban azokkal toxic akiktől már elvárt, hogy tudjanak játszani (D1-D2 és felette), viszont ettől még nem lesz toxicus az egész streamje természetesen. Egyébként Trick2g például szeret alacsony eloban játszani, tényleg azért, mert csak ott tudja érvényesíteni Udyr Nasus Volibear hőseit.Őt mégsem vette elő senki, hisz a Reddit Bladet meg LS-t utálja igazán.
    0 1 Válasz
    • Sett 3 éve Kekw
      Attól még toxikus :/ so...
      0 0 Válasz
  • DrSynclear 3 éve
    Hókuszpók
    0 1 Válasz
  • Sett 3 éve
    Utálom ezt az embert. Még Tyler1 is jobb nála XD
    0 0 Válasz
    • hi_im_lobotomy 3 éve Sett
      Ami pedig nem kis szó.
      0 0 Válasz
      • Sett 3 éve hi_im_lobotomy
        Pontosan
        0 0 Válasz
  • cstomi468 3 éve
    Mielött ítélkezünk nézzen szét mindenki a világban. Ha Tfbalde 1 accounton játszana akkor is chalanger lenne. Mivel ő ebből él szerintem senkinek sem oké, hogy lehet 5 perces q-time tól akár 1 óra is (a bizonyis elite elo ban). Ha van átlag 15-18k néző, ők nem azért mennek oda, hogy nézzék ahogy mecset keres. Nem védeni akarom de lássuk be a jelenlegi rendszer nem éppen hiba nélküli. Mindenkinek egy testközeli példa, ha látod a supermarketben, hogy 1 kassza üzemel de vannak arra az egy kasszára 30 an átmész máshova (én a smurf jelenséget egy szinten így értelmezem meg van a másik fele aki ott érzi jól magát) Ha a kedves Riot Games képse valamit csinálni a jelenlegi rendszerrel az átlag smurf ök számát jóval visszaveszi. Persze a fun content miatti smurf stb undorító de ha valaki csak játszani akar a játékkal és nem 2 óra alatt 1 et de mégis erősebb mezőnyben mint egy normál game.
    0 0 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!