Smurfök és streamerek: Rájuk panaszkodnak legtöbbször a LoL közösség tagjai

Smurfök és streamerek: Rájuk panaszkodnak legtöbbször a LoL közösség tagjai

A két csoport nagyban hozzájárul ahhoz, hogy ne legyen a Riot Gamesnek könnyű dolga, amikor a matchmakingről és a toxikusság szankcionálásáról van szó.

Már évek óta vissza-visszatérő téma a legnagyobb LoL-os közösségi fórumokon a rossz matchmaking és a toxikus viselkedés elburjánzása. Mindkét topicban folyamatosan mennek az érvek és ellenérvek, amelyek próbálják védeni azt a két csoportot, akik a legtöbbször előidézik ezeket a problémákat. Itt a smurfökről, vagyis az alacsonyabb rangon játszó, de jóval magasabb tudással rendelkező játékosokról, valamint a streamerekről van szó. De miért kártékonyak ezek a játékosok, akik merőben eltérően állnak hozzá a LoL-ban található megmérettetésekhez?

Smurfök, avagy a törpikék elszabadulnak

Képzeljétek el, hogy Lebron James lemegy a játszótérre, hogy beálljon kosarazni a helyi arcok közé. Feldobás után rögtön megszerzi a labdát, majd 30 perc alatt dob 150 pontot, leszed 100 lepattanót és átzsákolja még az arra járó kisnyugdíjast is, aki a kutyáját sétáltatja. Valami ilyesmi a helyzet a LoL-ban is, ha egy smurf elindít alacsonyabb ELO-ban egy mérkőzést. Lehet azt mondani, hogy csapatjátékról van szó és az egyéni teljesítmény nem számít akkora mértékben, de ez nem mentség arra, hogy brutális KDA-val képesek egyesek akár 110 győzelmet is szerezni úgy, hogy egyszer sem kapnak ki. 

Az ilyen esetekben nem tud mit kezdeni az ellenfél csapat, mivel náluk sokkal képzettebb és ügyesebb idézővel kéne felvenni a versenyt, ami gyakorlatilag lehetetlen feladat. Az a négy játékos sem járt jobban, akik mellé becsatlakozott a smurf, mivel rájuk szinte semmi szükség sincs ahhoz, hogy bedőljön az ellenfél Nexusa. Egyetlen törpike elrontja 9 játékos szórakozását. Az ingyen LP persze jó dolog, de a fun faktor ebben az esetben nem játszik. A smurfökre nincs egyelőre ellenszer, a Riot próbálkozik, hogy jobb matchmakinggel hamarabb jussanak ki ezek a playerek az alacsonyabb ELO-ból, de az erre irányuló fejlesztések még gyerekcipőben járnak.

Streamerek, avagy a smurfölés és toxikusság melegágya

Két oldalról is támadások érik azokat, akik a nézőik szórakoztatásáért indítják el a League of Legends alkalmazást. Először is ők azok, akik mindig panaszkodnak arra, hogy nagyon magas ELO-ban hosszú percekig tart, mire talál másik 9 játékost a rendszer. Ezért sokszor úgy döntenek, hogy irány valamelyik smurf acc és azon mehet a darálás. Panaszkodnak, de nem tesznek azért, hogy a magasabb szinteken is legyenek játékosok. Kicsit ellentmondásos a sztori, de hasonló a helyzet a toxikussággal is. Természetesen rengetegen vannak, akiktől már-már elvárható egy-egy nagyobb kiakadás, de ezzel nem mutatnak jó példát a rajongóiknak. Ők a toxikusságot olyan magas szintre emelték, amivel a Riot sem tud néha mit kezdeni, legyen szó játékon belüli viselkedésről, vagy a streamben mutatott reakciókról. 

Jó megoldást egyik problémára sem talált még egyelőre a Riot Games, hiába próbálkoznak új utakat keresni, amikkel tovább építhetik a hatalmas közösséget. 

 OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Partnereink ajánlata

Gamestar

  • Sythegore 3 éve
    Én egyelőre azzal elégedett lennék, ha a rito foglalkozna a problémával és nem csak azzal a trágyadomb valoranttal...
    0 0 Válasz
  • NeptunusMaximus 3 éve
    A játék:szar kliens, bugok, szar közösség, trollok, smurfök Risotto games: Lets do a Valorant
    0 0 Válasz
  • Komojtalan 3 éve
    A RIOT -nak nincs pénze egy-két matematikusra? Aki x% feletti győzelmi aránnyal rendelkezik, az 1-2-3 szinttel feljebb rakja a rendszer, nem érdekes milyen rangban van. Akár silveresként is mehetne a platosokkal játszani. Ezzel sokak kedvét már eleve elvennék a smurfoléstől, mert hiába az új acc, 10-20 meccs után a saját szintjén játszana. Persze ez nem ennyire egyszerű, ezért kellene megfizetni pár szakembert.
    0 0 Válasz
  • WindowCraft 3 éve
    Nekem nem tetszik annyir a játèk
    0 0 Válasz
  • Valynn 3 éve
    jólenne ha fixelnék a bugoklat
    0 0 Válasz
  • istvan05 3 éve
    A jelenlegi helyzetben azert szerintem mindenki orulne ha tobbet foglalkoznanak a jatekkal a fejlesztok mert ugy a kliens mint a jatek elmeny is romlott miota bejottek a telefonos alkalmazasok es a valorant
    0 0 Válasz
  • Joci19900209 3 éve
    Vannak bajok,de hol nincsenek?!
    0 0 Válasz
  • csgomatthew 3 éve
    Szerintem a riot alapvető hozzáállásával van probléma...
    0 0 Válasz
  • Tundererdo 3 éve
    Ha egy LJ lemegy a jàtszóra mindenki odamegy és be akar szállni a játékba nem pedig azt ordibáljàk hogy takarodj innen smurf. De gondolom az esport ha minden másban felzárkózott hagyomànyos sportokhoz de sportszerűségben tiszteletben még csak el sem kezdte. Embete válogatja de van különbség az között hogy ha kezdőkkel játszol hogy van benned segìtő szándék vagy csak azért hogy megalázz másokat. Nem csak ellefelet saját társat is lehet akadályozni. De kezdjük ott hogy eleve leközölsz egy cikket amiben leírod semmit nem lehet ez ellen tenni felvázolsz egy olyan lehetőséget ami nem is túl gyakori. A lol még mindig csapatjáték egy ember nem elég a győzelemhez. Ha társak nem partnerek nem fogsz nyerni bármennyire jó vagy csak ha az ellenfél is úgy dönt a hős smurf nem érdemel meg 3 cc-t. Részletkérdés de miért kell folyamat azzal győzködni a kis kezdőket ha jó akarsz lenni akkor egyedül kell nyerned a gamékat?Nem így van. Legtöbben ott buknak el hogy saját ösvényre dokuszálnak saját magukra és csakazért sem segítik társakat. Nem a riot hibája. A riotnak csak érdeke hogy megszüntesse ezeket de ez kb olyan mint a foci kitalálóján kérni számon miért vannak rasszista nézők. Segítek. Ha nem akarod hogy gyökér streamer low eloban alázza népet, ne nézd.vagy ha szived ügye irogasd Neki hogy bocs de ez nem vicces. De hogy értelmes gondolat is legyen. Nem olyan rég elküldtem egy javaslatot ami nem szünteti meg problémàt de mi lenne ha kék esszenciába kerülne rankedozás. Már mindenki meggondolná honnan mivel és hogy játszik és ranked is többet érne mint normál game ha nem csak spamelhetnéd nyakra főre.
    0 0 Válasz
    • Tabulator 3 éve Tundererdo
      Figyelmen kívül hagyom a 15 sor babyraget és a végére reagálnék, ha megengeded. Azon már én is elgondolkodtam, hogy legyen fizetős és nem fizetős account, ezzel kiszűrni a trollokat, afkereket. Alapvetően semmit nem tudsz venni, amivel valódi előnyhöz jutnál játékon belül, akkor legalább ezt megléphetné a riot. Új játékosoknak, trolloknak, 12-13 éveseknek, jó lesz az ingyenes kliens. A kék esszenciás javaslatod viszont elképesztően átgondolatlan. Ha nekem csak péntek-szombaton van időm 3-3 meccset játszani és az szeretném, ha ranked lenne akkor nekem 3 hétig kellene normalozni és akkor talán a 4. héten, havonta egy hétvégén tudnék rankedozni vagy pedig havi 20ezerért venni ládákat kulccsal és nyitogatni, hogy essen belőle hőstöredék, amit betörök ranked play passért?????? Ezt hogy gondoltad?
      0 0 Válasz
      • Tundererdo 3 éve Tabulator
        A helyzet az hogy havonta jönnek ki a smurf ellenes cikkek de a probléma nem is ez hanem a viselkedésük. Semmi bajom azzal ha vki smurföl. Sőt.. és ellenfélnek még örülök is de mikor csapattársnak kapom és ő úgy érzi többet ér mint mindenki más na az nem. De ez nem smurf kérdés ez emberi dolog. Igazából ha elolvasod azzal kezdtem hogy nem megoldás, nem orvosolja mindenki problémáját de segítene. Át lett gondolva. A cél az volt ne érje meg kis accon rankedolni. Ne érje meg trollkodni. Ha mindenki komolyabban veszi azzal mindeni nxer. Plusz ha nem ingyen van már is többet ér. Azért valljuk be gold után kit érdekel hol vagy? Max challenger ami még jelent valamit de a többi semmit nem jelent. Lemegyek bronzba first time tristanázni lehet még a vas szintet se ütöm meg közben meg villoghatok diás kerettel. De így még normálnak is nagyobb tétje lenne bár tény hogy a trollok oda kerülnének vissza. A tetv amúgy valójában úgy festett hogy minden gameért vissza is kapsz esszenciát attól függően nyersz vagy nem vagy afk vagy szóval finomítás létezik arra hogy ténylegesen olyanok kerüljenek oda akik komolyan is veszik a fejlődést. Azt gondolom még mindig jobb kitalálni vmit mint rinyálni miatta . Sajnálatos ha ez Téged negatívan érint de nos ha ranglétrán akarsz mászni ahhoz úgy is idő kell ha csak játékot élvezni akkor oly mindegy. A pènzt nem preferálom főleg mikor bölcsisnek is ott lehet a vadiúj mobil akkor mi értelme. Plusz megvenni valamit ok de ahhoz nem kell teljesítmény. Azt meg nem várhatod el senkitől hogy gerincet növesszen főleg mikor kdaval villogni aramon most a legtrendibb dolog.
        0 0 Válasz
  • hun_hetek 3 éve
    Az a baj hogy a smurföket nehéz kiszűrni
    0 0 Válasz
  • Riet 3 éve
    Ha a Riot nagyon akarná akkor rendesen tudna redukálni némi játékost... Még a reportokkal sem foglalkoznak megfelelően, persze ebbe az is benne van, hogy sokan csak úgy reportolnak, mert miért hozta el előle az adott, champ-et... De akkor sincs normálisan kiépítve szerintem egy-két dolog. Nem csak a smurf játékosok itt a probléma.
    0 0 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!