Kutatás: Újabb bizonyítékot találtak a "PC Master Race" jelenségre

Sokan eddig sem kételkedtek a PC-k fölényében.

Az egész világra kiterjedő kutatást készített a lakosság körében a DFC Intelligence, hogy választ kapjanak a kérdésre, hány gamer van a Földön. 2020. augusztus 15-én publikálták az eredményeket, amelyek alátámasztják azt, hogy manapság a videójátékozás lépett elő az egyik legnépszerűbb szabadidős, szórakoztató tevékenységgé.

A felmérésből kiderült, hogy a világ összlakosságából (~7,8 milliárd ember) 3,1 milliárdan fogyasztanak valamilyen formában videójátékokat. Ez azt jelenti, hogy 100 emberből majdnem 40-en vallották azt, hogy játszanak elektronikus formában. Jelenleg a leggyorsabban növekvő szektor az okostelefonok piaca, de az összes platform között még nem a hordozható eszközök viszik a prímet. A 3,1 milliárd gamer 48%-a elsődlegesen a PC-jén űzi a kikapcsolódás ezen formáját, mindössze 8% vallotta magát konzolos fogyasztónak. Cserében utóbbiak azok, akik a legtöbbet költik egy főre vetítve videójátékokra, valamint azokhoz kapcsolódó tartalmak vásárlására.

A mobilosok egyre nagyobb térnyerése az ázsiai régiónak köszönhető, ahol gombaként szaporodnak az újabb és újabb mobilos címek. Elképesztő mennyiségű pénzt és időt ölnek bele a távol-keletiek a hordozható kütyükbe, néha megéri a világnak kizárólag erre a szeletére fejleszteni, mivel a siker garantált. 

A számok magukért beszélnek. Továbbra is a PC az abszolút első számú platform, de a PC-sek közül is többen mondták, hogy konzolon/mobilon is szívesen játszanak. A videójátékipar szárnyal, folyamatosan fejlődnek a hardverek és érkeznek az új játékok, azonban a nap mindenkinek 24 órából áll, egyszerűen lehetetlen elég időt találni ahhoz, hogy minden izgalmasabb címet kipróbáljon az ember.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!