Több tízezer játékot töröltek a kínai App Store-ból

Több tízezer játékot töröltek a kínai App Store-ból

Az online térben már pattanásig feszült a helyzet.

Pattanásig feszült a hangulat a két szuperhatalom között, ez nemcsak a kommunikációban, hanem a döntésekben is meglátszódik. A kínai App Store-ból hirtelen eltűnt 47 000 olyan játék, amelyet valódi pénzért lehetett megvásárolni, vagy rendelkezett alkalmazáson belüli vásárlás lehetőségével. Nem először dönt úgy Kína nemzete, hogy nem kérnek az amerikai cég szolgáltatásaiból, 2016-ban, mindössze hat hónappal a megnyitás után, bezáratták az iBookstore és iTunes Movies szolgáltatásokat az egész ország területén.

A 47 000 játék eltűnésének az oka, hogy egy új szabályzást vezettek be Kínában, aminek értelmében minden App Store-ban történő játékvásárlásnak meg kell felelnie a lefektetett előírásoknak. Amíg ezekre az elbírálásokra vártak a fejlesztők, addig pörgött az adás-vétel, azonban ezt a kiskaput zárta be most az Apple második legnagyobb piacának számító állam. Egyébként sincs könnyű helyzetben az Apple, mivel Donald Trump folyamatosan megjegyzéseket tesz azzal kapcsolatban, hogy a TikTokot és a WeChatet ki kéne tiltani az USA-ból. Mindkettő mögött egy-egy kínai gigavállalat áll (ByteDance és Tencent), akik nem nézik jó szemmel, hogy a világ egyik legbefolyásosabb embere nyíltan szembemegy a szolgáltatásaikkal.

Egyelőre azt nem tudni, hogy a Tencent más ágaival is fontolóra vette-e a tiltás bevezetését Trump, a hírek szerint a Riot Games, a Supercell és más kiadók játékait nem érinti a banhullám.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!