Néhány videójátékos Guinness Rekord, amelyről nem biztos, hogy hallottál

Az egy dolog, hogy idén újfent megdőlt az egyetlen e-sport versenyre összegyűjtött nyereményalap összege, miután a Dota 2-es közösség 35 millió dollárnál is többet kalapozott össze az egyelőre elhalasztott világbajnokságra.

A másik dolog viszont, akad még sok olyan egyéni vagy csapat által bemutatott teljesítmény, amely örökre beírta magát a Guinness Rekordok könyvébe. Nagyon sokan megpróbálkoznak mindenféle formában a rekordok felállításával és ez érdekes, mivel időnként tudatos, de előfordul, hogy a "véletlen" alakítja a történelmet. A klasszikus és mostanában is népszerű videójátékok közül szinte mindegyikben megpróbálkoztak már ilyesmivel, de az utóbbi években azért született néhány nagyszerű rekord, amelyet most szeretnénk nektek bemutatni. Külön kiadást is kapott ebben az évben is a könyv:

Most pedig íme az a lista, ami az utóbbi időszakban a legérdekesebb rekordokat hozta a videójátékos világnak.

Fortnite

Ez a játék lett az első a battle royale stílusban, amely elérte a 250 milliós regisztrált felhasználót. A legújabb kiadás a könyvből éppen ezért kapott 14 extra oldalt, ami csak ezzel foglalkozik. Jelenleg az egyik - ha nem az első - legnépszerűbb alkotás a Földön, és a sikerei viatathatatlanok.

Minecraft

Meglepődik bárki is, hogy ezen a listán fent van, miközben a modern világ egyik legszórakoztatóbb játéka? Most azért került a fókuszba, mivel a 10 éves szülinapra készült pályán elrejtett hat darab különleges almát egy személy 13 perc 20 másodperc alatt tudta összeszedni. Ezt 2020. február 14-én sikerült összehoznia. SwankyKoala azt nyilatkozta ezt ő funból csinálta, és ezt a kihívást akár 12 perc alatt is el lehet végezni.

Mario

Akár a videójátékok keresztapjának is lehetne nevezni a bajszos karakter kalandját, hiszen talán még azok is ismerik jól csengő nevét, akiknek nem sok közük van ehhez a világhoz. A rekord pedig nem más, mint a legtöbb példányszámban értékesített klasszikus játék, miután az 1985. szeptember 13-i megjelenést követően a mai napig 40 milliónál is több példányt adtak el belőle. A mostani címek közül egyértelműen a Grand Theft Auto V. része viszi a prímet, hiszen 130 milliónál is több kópiát adtak el belőle.

Pikachu

A Detective Pikachu lett a világ első élőszereplős mozifilmje a Pokemon világából. Ennyi.

Spider-Man

Pókfej képes nagyon összehozni az embereket, és már 1962 óta töretlen a népszerűsége. Olyannyira imádják a karaktert, hogy a 2018-as PlayStation 4 exkluzív játék kiadásának napján (szeptember 16.) az egyik boltnál 547 játékos jelent meg Pókember jelmezben. Soha sehol ennyi Spider-Man nem volt még jelen egyszerre a történelem során.

Lego Batman

Érdekes koncepciónak tűnt anno, mikor ezt a két világot egyesítették az alkotók, mára pedig kiderült, hogy egyedülálló tettek vittek véghez. Soha, sehol, semmilyen formában nem volt együtt ennyi DC Comics karakter, főleg nem játszható formában. A Lego Batman, plusz a Super-Villains DLC kiadásával ez a szám 223-ra rúgott.

Sonic

Mario mellett a kis kék sündisznó talán a másik virtuális világsztár, akiről mindenki hallott már. Azonban nem a képernyőn tette le igazán a névjegyét, hanem a virtuális történetén alapuló képregényekben. A leghosszabb ideig tartó videojáték-karakteren alapuló képregénysorozat Sonichoz tartozik, hiszen 290 szám jelent meg 1993 és 2016 között az nevével fémjelezve.

Kratos

Már 2005 óta félnek tőle az Istenek, és van is miért tartaniuk, hiszen a mostani rekord is arról árulkodik, hogy senki nem menekülhet előle. A 2018-as God of War epizódban történt ugyanis, hogy egy speed-runner, Clowned187 28 perc 12 másodperc alatt végzett a kilenc Valkyrie ellenféllel, akik a játék legnehezebb ellenfelei közé tartoznak.

Apex Legends

A legrövidebb idő alatt szedett össze 50 millió regisztrált játékost, és ez egyedülálló a free-to-play játékok mezőnyében. A 2019. február 4-ig megjelenést követően egyetlen hónap leforgása alatt már félszáz millió személy próbálta ki a futurisztikus lövöldét.

Persze ez csak töredéke a rekordoknak és az érdekességeknek, és ha kíváncsiak vagytok a további videójátékos szenzációkra, akkor keressétek a Guinness World Records Gamer's Edition 2020 könyvet.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!