Hivatalos magyar indulóárat kapott az Xbox Series S

Hivatalos magyar indulóárat kapott az Xbox Series S

Nem lesz annyira olcsó, de képes lesz a next gen élményt nyújtani.

Folyamatosan pörögnek az információk a legújabb Xbox bejelentések kapcsán. A Microsoft megerősítette, hogy az Xbox Series S képes lesz 1440p-ben 120 FPS-re, azonban a lemez befogadásáról le kell mondani cserében. Az eddigi legkisebb Xbox konzol tehát az újgenerációs teljesítményt többé-kevésbé hozni tudja, cserében sokkal olcsóbb lesz, mint a 4K 120FPS-re is képes Xbox Series X.

A hivatalos Xbox Magyarország közösségi médiaoldalán egy 113 990 forintos fogyasztói ár tűnt fel, ami megfeleltethető teljes mértékben a 299 dolláros amerikai árazásnak. A különbözet a magyar adózási rendszer miatt, valamint a gyenge forintnak köszönhető, de így is a megfizethető kategóriába esik majd a jelenlegi generációból kiindulva. Most egy Xbox One S-t 60 000 forintért már meg lehet kaparintani, ha a teljesen digitális változatot veszitek alapul, az Xbox One X-ért 120 000 forintot is elkérnek.

A korábbi generációváltások tapasztalatai alapján a jelenlegi One S - One X konzolok ára jelentősen lecsökkenhetnek, sőt a használt piac is telítődhet, ami jó jel akkor, ha kifejezetten Xboxra van szükségetek, de beéritek egy régebbi konstrukcióval is. Az Xbox Series X pletykált ára 500 dollár (190 000 forint kb.), a Series S és X megjelenési dátuma várhatóan 2020. november 10-ére tehető. 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!