Hearthstone: A Standard mód legnépszerűbb Classic Legendary lapjai

Hearthstone: A Standard mód legnépszerűbb Classic Legendary lapjai

Leeroy és a többi legenda nyugdíjazása után régi új szereplők kerültek fel a Classic Legendary lapok népszerűségi listájának élére. 

Kiegészítők jönnek és mennek, viszont a Classic lapok állandó szereplői a Hearthstone Standard ladderének. A játékosbázis egy része szerint ezek a kártyák nem csak a szettjüknek köszönhetik időtállóságukat, hanem annak is, hogy körülményektől függetlenül elég erősnek számítanak. Ezt a gondolatot idővel a Blizzard is osztani kezdte és bevezették a Hall of Fame nyugdíjas klubbot, így kénytelenek voltunk elbúcsúzni a népszerűségi listák kihagyhatatlan szereplőitől, mint például Ragnaros, Sylvanas, vagy Leeroy Jenkins. A nosztalgiázásba persze bele lehet betegedni, szóval nézzük is inkább meg, melyek most a legnépszerűbb Classic Legendary kártyák a Hearthstone Standard módjában.

5. Bloodmage Thalnos

Népszerűség: összes deck 0,9 %-ában szerepel

Deckek győzelmi aránya: 46,2 %

Bloodmage Thalnos egy olyan örök klasszikus, aki valamilyen szinten mindig is jelen volt standardban, köszönhetően olcsóságának, a plusz Spell Damage-nek és a Dearthrattle által biztosított laphúzásnak. Pillanatnyilag zömmel Mage deckekben kapott helyet, de egyes Shaman, továbbá Hunter paklikban is előfordulhat. 

4. Captain Greenskin

Népszerűség: összes deck 2,2 %-ában szerepel

Deckek győzelmi aránya: 51,6 %

A fegyvert használó kasztokban Captain Greenskin battlecry képessége aranyat ér, ezért is kúszott fel a lista negyedik helyére. Jelenleg a Pirate és Bomb Warrioroknál találkozhatunk vele, de a Weapon Rogue listák is előszeretettel használják. 

3. Malygos

Népszerűség: összes deck 4,8 %-ában szerepel

Deckek győzelmi aránya: 51,1 %

Thalnoshoz hasonlóan Malygos is az örök klasszikusok közé sorolható, bár magas ára miatt leginkább csak az olcsóbbá tevő spellekkel operáló Druid, illetve a Quest Warlock paklik használják. Ezekben a deckekben azonban könnyen a győzelmet jelentheti, főleg ha a kijátszásának körében az +5 Spell Damage segítségével sikerül leolvasztanunk az ellenfél arcát. 

2. Alexstrasza

Népszerűség: összes deck 7,2 %-ában szerepel

Deckek győzelmi aránya: 51,9 %

A kártya pillanatnyilag a Mage Highlander változataiban, a Druid Malygos vagy Big listáiban, továbbá a Galakrondra épülő Warlocknál talált otthonra. Ezekben a deckekben sem feltétlenül számít a 9 manás ár, hiszen jó esetben a sárkánykirálynő olcsóbban kerül ki a pástra. 

1. Edwin VanCleef

Népszerűség: összes deck 8,5 %-ában szerepel

Deckek győzelmi aránya: 52,6 %

Képzeletbeli dobogónk első fokára kaszt specifikus lapként Edwin VanCleef telepedett le, aki több mint 100 ezer meccsen szerepelt a legutóbbi nagy frissítés óta. A kártya népszerűségén nagyot dob a Stealth Rogue paklik dominanciája, ráadásul még egyes Weapon Rogue listák is előszeretettel használják.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!