Végleg eldőlt, nem lesz Major torna 2020-ban!

Végleg eldőlt, nem lesz Major torna 2020-ban!

Elhalasztották az ESL One: Rio Majort.

Hetek, sőt már hónapok óta lógott a levegőben az ESL One: Rio. A verseny, ami 2020 első Major tornájának indult, aztán 2020 egyetlen Major tornájává lépett elő, végül pedig 2020 elhalasztott Majore lett belőle.

Igen, idén sajnos nem lesz Major. Ezt az ESL jelentette be pár perccel ezelőtt. Az egészségügyi helyzet továbbra sem teszi lehetővé, hogy problémák nélkül Rióba utazhasson a stáb, a csapatok és a szurkolók. Így a Valve azt a döntést hozta, hogy a riói verseny elmarad. Ezzel 2013 óta most először lesz olyan éve a CS:GO-nak, amelyikben nem kap helyett egyetlen Major esemény sem.

"Jelenleg nem tudja megmondani a Valve, hogy mikor térhetnek vissza a Majorök, de mihelyt kitisztul a kép, azon fogunk dolgozni, hogy Rió megkapja a Major tornáját. Az új dátumok akkor lesznek bejelentve, mihelyt teljesen biztonságos lesz az utazás, mindenki számára." - írja az ESL bejegyzésében. 

Vannak azért jó hírek is. Egyrészt, aki már jegyet váltott Rióba, az ne aggódjon. A már meglévő jegyek érvényesek lesznek a versenyre, függetlenül attól, hogy mikor tudják majd bepótolni. Másrészt pedig, ha Major már nem is lesz idén, LAN igen. Legalábbis a tervek szerint.

Az ESL azt is elárulta most, hogy december 15. és 20. között jön az IEM Global Challenge. Az 500 ezer dolláros verseny LAN-on kerül majd megrendezésre a 8-8 legjobb európai és amerikai csapattal, méghozzá Kölnben. Gyakorlatilag az ESL One: Köln 2.0, ami már végre LAN lesz.
Ezzel együtt még egy eseményről lerántották a leplet. November 6. és 22. között jön az IEM Beijin-Haidan, ahol a négy régió, összesen 32 csapata játszik majd a 250 ezer dolláros összdíjazás szeleteiért.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!