LoL: Három hős, akivel inkább ne supportolj

LoL: Három hős, akivel inkább ne supportolj

Első ránézésre működnek, de inkább hanyagold őket.

A támogatói szerep az egyik leghálátlanabb a League of Legends világában. Ha zseniálisan jól játszol, akkor az ADC-d tündököl, ami természetesen az ő érdeme. Előfordulhat az is, hogy az ADC nem teljesít jól, az meg egyértelműen a te hibád. Ezért szoktak a support mainek néha elszakadni a metától, amik olyan választásokat eredményeznek, mint a Poppy, Shen vagy épp a Zyra pickek. Vannak azonban még náluk is elvetemedettebbek, akik ennél is furcsább hősöket visznek le az alsó ösvényre. Bár ezek a karakterek egy-egy meccsen beválhatnak, hosszútávon inkább ne bízz meg bennük, mert van az a szint, ahol már tudnak ellenük játszani az ellenfelek. Következzen három hős, akik low ELO-ban meghozhatják a győzelmet, de Platinum-Diamond felett jobb nem is gondolni rájuk támogatóként!

Malphite

A hatalmas kőszikla faék egyszerűségű skillsettel rendelkezik. A Q célpontra gurítható ki, a W felerősíti az alaptámadásokat, az E területre sebez a hős köré. Az ultit csak el kell nyomni legalább három ellenséges hősre és "gg easy". Sajnos ösvényen pont ez a baj Malphite-tal, hogy hiába van hatalmas burst sebzése, miközben piszkálni is tud a Q-val, egyszerűen nem tudja megvédeni a lövészét. A közelharciságából fakadóan zónázható, könnyű vele elbukni a lane phase-t.

Garen

A bokorcampelés bajnoka első szinten képes elpusztítani az alacsony életerővel rendelkező ellenséges támogatót, de utána csak a meglepetés erejében bízhat. Sebzése van, tankos, de nem képes megvédeni a lövészét, valamint poke-olásra is képtelen. Persze nagyon vicces, amikor 100-ról 0-ra viszi az enemy ADC-t, de bizonyos szint felett nem lehet vele érvényesülni a hiányosságai miatt.

LeBlanc

Mielőtt a support LeBlanc mainek felháborodnának le kell szögezni, hogy tényleg működik a hős támogatóként, de csak alacsonyabb szinteken. Nem véletlen nem játszanak a profik és Solo Queue-ban igazán jártasak ezzel a karakterrel, hiába rendelkezik elképesztő burst sebzéssel. Talán Brand az, aki képes még hasonlóan nagy damage kiosztására, de nála is az a baj, ami LeBlanc-nál, hogy nem képes megvédeni az ADC-jét, valamint nagyon kevés HP-val rendelkezik. Ha mindenképp valami hasonló stílusú hőst keresel, akkor ott van Lux, aki jelenleg egyértelműen meta pick még a kompetitív mezőnyben is.

Te milyen különleges supportokkal játszol?

Ha nemcsak olvasni szeretsz a LoL-ról, hanem néznél is közvetítéseket, akkor mindenképp kapcsold be az EsportGuru adásait! 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!