Egy hét van már csak a csoportkörből és jelenleg kieső a G2, az OG és a FaZe is

Egy hét van már csak a csoportkörből és jelenleg kieső a G2, az OG és a FaZe is

Ma mindenki pihen, de holnaptól ismét az ESL Pro League kerül a reflektorfénybe!

Ekkora oda-vissza vereséket nem nagyon látott a világ. Elképesztő, hogy mennyire kiszámíthatatlan most a profi CS, szinte minden meccs kegyetlen, fogadás gyilkos. Ettől függetlenül szép lassan haladunk az ESL Pro League 12. rájátszásáig, addig viszont még nem egy csapat aggódhat a sorsáért.

Európa

Az Esport1 TV az európai meccseket követi, így ezeknek az eredményeit sokan ismerjük. Persze arra aligha számítottunk, hogy a FaZe például ennyire gyenge lesz. Nekik esélyük sincs továbbjutni, ahogy a GODSENT és az AGO is letehet erről a célról. Nem úgy a Complexity, az ENCE és a Na'Vi, ők már szinte biztosan ott lesznek a legjobb 8 között.

A többieknek még kétesélyes a dolog. Ezért is lesz különösen izgalmas az előttünk álló hét, hiszen még simán továbblőheti magát a G2 és az OG is, illetve hiába van most továbbjutó helyen az Astralis és a fnatic, nekik is szükségük van még győzelmekre, különben könnyedén hoppon találhatják magukat.

Amerika

Az óceán túloldalán még kevesebb meccset játszottak a csapatok. Ők még alig járnak a csoportkör felénél, de az erőviszonyok már így is láthatóak. A Triumph az esélytelenek nyugalmával játszik, Gen.G és a Chaos meglepően alulteljesít, de ide vehetjük a Cloud9 csapatát is, akik annyira nem tudtak semmilyen eredményt elérni az elmúlt hónapokban, hogy az EPL le is cserélik az összes jelenlegi C9 játékost.

A legjobban eddig egyértelműen az EG és a Furia teljesít, hozzájuk képest még mindig elmarad a Liquid. Tegnap éppen a Furia ellen játszottak, de nem sok esélyük volt a brazilok ellen. Ettől függetlenül a továbbjutás valószínűleg meg lesz nekik, de a nitr0 nélküli Liquid közel sem 100%-os még, ezt kijelenthetjük.

Ma szünet van a csapatok számára is, holnaptól viszont nincs megállás. Vasárnapig újra minden nap lesznek meccsek, amiken izgulhatunk és most talán fontosabbak is lesznek, mint valaha. Az európai csapatok utolsó mérkőzéseik előtt állnak, vasárnap már kialakul az EU Playoff mezőnye!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!