Nagy múltú kínai LoL csapat akart eltussolni egy súlyos szexuális zaklatási ügyet

Nagy múltú kínai LoL csapat akart eltussolni egy súlyos szexuális zaklatási ügyet

A rajongók azonnal össztűz alá vették a kínai szervezetet.

Izzik a levegő az EDward Gaming LoL csapata körül, mivel azzal vádolja őket egy hölgy, hogy szándékosan megpróbálták eltussolni azt a szexuális zaklatást, amit a szervezett egyik alkalmazottja követett el. Nagyjából egy évig zaklatta az egyik operatőr az EDG staff női tagját, aki értelemszerűen a vezetőséghez fordult, hogy tegyenek valamit ebben az ügyben. A menedzsment ahelyett, hogy érdemi lépéseket eszközölt volna, inkább elővették az extra pénzzel kecsegtető ütőkártyát. Cserében annyit kértek az áldozattól, hogy tartsa a száját, akkor nem lehet gond.

A játékosok egyáltalán nem voltak érintettek ebben a zaklatásos botrányban, ezért a rajongók nem is feléjük fordultak haragos tekintettel, hanem a vezetői beosztásban helyet foglalók felé. Ők voltak azok, akik pénzzel akarták megoldani az egyik fontos pozíciót betöltő alkalmazottjuk problémáit. A vállalhatatlan hozzáállásról a legnagyobb kínai közösségi oldalra, a Weibóra töltött fel képeket az érintett hölgy.

A kamera mögött helyet foglaló férfi a munkahelyen, valamint azon kívül is mindent megtett, hogy valamilyen kapcsolatot alakítson ki az áldozattal, aki hiába kérte, hogy hagyja őt békén, nem tágított. Az EDG megszólalt az ügyben, az állításuk szerint az áldozat nem tudott érdemi bizonyítékokat felhozni a történtekre. Kitértek arra is, hogy az extra pénzt azért ajánlották fel a nőnek, mivel az egész videós csapat bónuszt kapott a 2019-es nagyszerű munkájáért. A Riot Games egyelőre még nem kommentálta a történéseket.

Ha nemcsak olvasni szeretsz a LoL-ról, hanem néznél is közvetítéseket, akkor mindenképp kapcsold be az EsportGuru adásait! 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!